Toysdaily 玩具日報

查看: 6548|回復: 21

[玩具攝影] 久休復出 - 小蜜蜂尋親記

搞結婚,搞裝修,所以好耐好耐無係 TOYSDAILY  出貼啦 ! 就趁今日放假得閒,一於落街影影玩具出出貼.
不過今次影o既目標,係海洋堂於2005年出品o既小蜜蜂尋親記盒蛋,90後的大大未必認識這套動畫,但相信會是不少80後有過的回憶.

ハッチの旅立ち

チョコとハッチ

ママに抱かれて

原本一套應該有五款,不過當時我抽三盒已經抽中想要的款式,於是停手無抽未齊一套,有點可惜....
Nice post,great photo:71:

Support:61:
融情入景, 一流!
:64: 謝謝支持 !!!
靚到核爆!:50:不推不行...:71:
:77:不得不承認有看過這套動畫!!
真是非常直得懷念
主角與背景都好夾
:64: 謝謝支持 !!!
以前海洋堂o既盒蛋,好多都又平又靚 !
影得好靚:71:
最尾個張睇完令我覚得有D感動:79:

大大影得好靚.我記得佢又叫"蜜蜂小王子"..好有feel.set旦同大自然好夾..而呢set盒旦造功好精細.仲有獨立旦紙,張張唔同,而家睇番只有更精彩..:71:

講起來有點想哭~~~這套~~~~我也有..當年灣仔冧價...好似29一set5隻...隨後送了其中2隻比人..攪到自己唔齊套...而家想買都難....:help:
呢套蛋真係好有心思,用獨立蛋紙說明了情景o既故事.
可惜當年淪為死貨....依家我都好想買齊一套 :sad:
搞結婚,搞裝修,所以好耐好耐無係 TOYSDAILY  出貼啦 ! 就趁今日放假得閒,一於落街影影玩具出出貼.
不過今次 ...
yiu 發表於 24-1-2013 09:36 PM

呢套野真係我既童年回憶黎 我小一果時睇ge 好記得果一年我發高燒係度嘔 嘔完後同個妹講話好憎果隻小蜜蜂 可能細個冇人錫 佢又有媽媽錫我迷好鬼憎隻蜜蜂囉 到而家我都唔驚蜜蜂
尋親記隻小蜜蜂是攣頭髮個隻.
謝謝支持 !!!
以前海洋堂o既盒蛋,好多都又平又靚 !
yiu 發表於 2013-1-25 08:38

義犬報恩和千里尋親記. :71:還有飄零燕都好正