Toysdaily 玩具日報

查看: 7119|回復: 13

[個人收藏] 永遠的經典 - 侏羅記公園 ~ 新入 x 舊物一攝

1993年的侏羅紀公園, 史提芬導演將"恐龍"活靈活現的帶到銀幕前
細細個第一次看的震撼到現在都記憶猶新, 有生以看過的次數少則50,多則100(全看或略看XD)
今次3D版無論如何都會入場看一次, 去填補細個沒進場的遺憾:$

山口式 特攝 - Jurassic Park II The Lost Word T-Rex

發現太細隻好難影到電影的角度效果T^T....

隨T-Rex附送的地台~~

...

造型很不錯, 可惜關節位所限能夠做到有力的pose唔多> . <

二手BRS2035 - 上手把玩得太凶...大腿位被括花> <
《少女的祈禱》

新品的@v@

看她傲驕的面孔= v =有正有邪,Figma劇場有著落@v@

最後是ASK EX, 好貴~但拎上手扭真的會著迷~

而且都幾大隻, 同下集Robot魂 劇場第一及第二女角一比~

4月要入手的還有~Figma 168 BGS, SHF Lelouch, Robot魂 新規格拉斯哥, D-Arts God Eater囡囡(等第二水^ ^), Play Art改 Joker........
:time:要破產了, 為何人得兩個腎咁少((黑化了拖走..........
山口暴龍我都有入, 好物
電視播過太多次了, 3D吸引唔到我入場睇......
有生以看過的次數少則50,多則100:@
我都好鐘意睇侏羅紀, 我諗我睇左10次到, 好記得係戲院睇果陣時既震撼, 果陣時岩岩先開始用computer graphics 拍戲, 真係好正, 可以話係上世紀一套非常重要既電影. 另外ching 你影d 相都好有心機:71:
Viper 發表於 8-4-2013 10:14 PM

正正套電影上3D戲院版時,電視台亦同一星期播............
Viper 發表於 8-4-2013 10:14 PM

的確, 入遲d都搵唔返~

有生以看過的次數少則50,多則100
ygat2005 發表於 9-4-2013 12:10 PM

哈哈,其實我好鍾意恐龍之餘又真係對這套電影幾有緣~~唔計TTB重播,去旅行酒店撞岩重播都接近十次XP

我都好鐘意睇侏羅紀, 我諗我睇左10次到, 好記得係戲院睇果陣時既震撼, 果陣時岩岩先開始用computer graphic ...
Mo.P 發表於 9-4-2013 11:52 PM

我就係細細個入唔到場無得睇> <今次點都唔會錯過
因為台面幾亂整得有點"求其", 謝謝師兄不嫌棄讚賞~

正正套電影上3D戲院版時,電視台亦同一星期播............
莫探員 發表於 10-4-2013 12:10 AM

雖然我都有再睇到~~但佢咁樣抽水兼倒米影院真係多得佢唔少=  ="""""
第4集要2014先有得睇> <
&#27004;主,看到你的trex好&#38739;
手痒&#24110;你弄了&#24352;照片,&#35265;笑了∼&#35831;笑&#32435; :D
&#27004;主,看到你的trex好&#38739;
手痒&#24110;你弄了&#24352;照片,&#35265;笑了∼&#35831;笑&#32435; ...
Aluda 發表於 11-4-2013 11:40 AM

整得幾有feel:71:多謝師兄support^ ^
好精彩, 如果樓主買埋今個月出果隻 SH Monster 既 King Kong
又可以有新既crossover{:2_297:}
睇多次原來CHING 既圍欄係用台座加埋用鐵線繞, 好有心思, 做得好神似 {:1_203:}
整得幾有feel多謝師兄support^ ^
gravegrave 發表於 11-4-2013 01:34 PM

不嫌&#24323;就好 :)
&#24072;兄是&#27809;有啦,&#24072;弟就有啦 {:1_214:}
頭像被屏蔽
I like T-Rex so much because of Jurassic Park too.
Have around 50 pcs of T-Rex, including big and s ...
dragoncorner 發表於 17-4-2013 04:09 PM

{:1_221:}{:1_221:}{:1_221:}{:1_221:}{:1_221:}
Can you take a picture share together{:1_221:}
頭像被屏蔽