Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 解決偷膠小方法

搬屋時搵返一隻 SD MK-II, 但唔知點解見佢隻右手 '條條 fling' 無野拎住......

即刻搵返的件出黎睇下啦...... 原來因為咁:

原來兩邊都偷左膠, 見到炮又見唔到手背, 見到手指又見唔到炮...... 當時又只係素祖+消光, 所以放棄左拎武器.

心血來潮, 不如整整佢. 但手上無畢地, 點做好呢?
好彩的殘剩物資仲係度..

呢度剪 d, 個度剪 d, 加模型膠水, 塞晒佢落去.

吹乾一日, 打磨, 睇下邊度仲有窿, 再塞.... 如是者經過幾次之後.......

跟手求其搵的色填住上去先.....

大功告成! 隻  MK-II 終於有槍可用了.................
做得好:71:慳返唔小
很有趣的教學!:71:
大大會唔會填埋支炮?
:66: 填埋支炮要識得雕花紋.....我自問未有咁既技術 :30:

唯有同隻 MK-II 講: "粗粗地用住先啦"
CHING 都和我一樣方法, 不過我用畢地黏,最外面也用畢地方便打磨
CHING 都和我一樣方法, 不過我用畢地黏,最外面也用畢地方便打磨
bbdaishogun 發表於 24-1-2013 05:52 PM

我會好似C兄咁先塞D殘剩物, 再補畢地......
wow, this is a good idea~~~~~~
本人都係用這方法...........:71:..........很久.:76: