Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV"--------POPY DX V型電磁俠

:64:
真品時光~大飽眼福,多謝樓主
凡高 發表於 23-1-2013 12:03 PM

多謝大大你嘅支持就真:64: ..................
30年!? 三年唔甩手甩腳爆膠都還神.....我果時隻MAX FACOTRY GGGG....慘死...擺埋一排拎出黎....全分裂. ...
Taru 發表於 23-1-2013 02:03 PM

唔好話其他廠, 就算Bandai(合金魂, SR合金)一樣用料有問題啦...............:53:
回復  Taru

我都成屋玩具...但玩具升值...我一d都唔覺得開心...只係覺得個市場好唔正常...有邊d人 ...
老文 發表於 23-1-2013 02:25 PM

已經唔正常咗at least 3年..........since六神復刻嗰陣.......:67:
强大!!!!!!!
yundai555555 發表於 23-1-2013 03:15 PM

Thx Dai Dai support..................:64:
Classic never die!
Macross長谷有洋 發表於 23-1-2013 03:36 PM

:71:Yea.................
果然係懷舊極品~~~~~支持~~~~~~:handshake:
大約不肯定,二十年內,灣仔有間叫原縮,是第一間買賣舊合金玩具,全新五盒二千幾,有好多套,小弟在那店見過好多好嘢。
CombattraV 兄請問你大部份的收藏都是Bandai/Popy嗎?。
佢出世嗰陣(1977)我都重未識行......., 到老豆開始同我行百貨公司嘅時候剩係見六神, Z高達 ...
CombattraV 發表於 23-1-2013 10:30 AM

V 兄都好後生喎! 我有幸當年識得買(其實就更係唔媽買的!) popy 合金時係出萬能俠二號同新三一時, 所以到 V 型時都不知已經玩難左幾多隻合金 lu! 只怪當時唔識珍惜好野... 唔係就發達啦! :67:

另外我又係死好命, 31V 當時路經香港竟然可以八魚唔駛買到!:34:
果然係懷舊極品~~~~~支持~~~~~~
Somebody_Ex 發表於 23-1-2013 10:45 PM

多謝大佬................:64:
大約不肯定,二十年內,灣仔有間叫原縮,是第一間買賣舊合金玩具,全新五盒二千幾,有好多套,小弟在那店見 ...
lukyuet 發表於 24-1-2013 01:34 AM

原縮........小弟當時(97-99年)都幫襯佢唔小GA.....:67:, 原來佢二十年前已經係度GA LA.......:@
CombattraV 兄請問你大部份的收藏都是Bandai/Popy嗎?。
angelheart 發表於 24-1-2013 02:08 AM

係呀, 另外有小小Takatoku, 至於Clover, Takara就無lu...:(
V 兄都好後生喎! 我有幸當年識得買(其實就更係唔媽買的!) popy 合金時係出萬能俠二號同新三一時, ...
hondacl7 發表於 24-1-2013 02:33 AM

你隻31V買得真係好低呀:71:

其實我唔後生GA LA, 我大V型一年出世, 都已經係中坑嚟GA LA:(
佢出世嗰陣(1977)我都重未識行......., 到老豆開始同我行百貨公司嘅時候剩係見六神, Z高達 ...
CombattraV 發表於 23-1-2013 10:30 AM

六神同V比, 又相距好多年了....!! 那麼你又會喜歡V呢?
回復  4mm

都很舊了....只有5-6成新...不過都叫做玩過"神物"...已開心到不得了
老文 發表於 23-1-2013 10:35 AM

原來是5-6成新.... 不過有得玩真係好難得.... 我都想玩O下, 回味一O下!!