Toysdaily 玩具日報

[分享討論] "老餅時光 by CombattraV"--------POPY DX V型電磁俠

我16年前去日本,見過Box Set 都要成7千港銀,當其時無咩錢,無入到。
馬仔 發表於 22-1-2013 09:06 PM

當時差不多係呢個價, 應該可齊哂支筆, 補仔, 說明書.......:67:......
好正呀

我朝好想買番套超力電嵫俠,但係太貴唔捨得
ice-mocha 發表於 22-1-2013 06:55 PM

三十幾年前都好難買到成套超力電嵫俠呀! 當年V型就周街都係, 如果當年唔玩難佢, 好好 keep 住就好啦! 所以合金魂一出即買, 兩隻都係!
淨係睇都開心~~~~:71:
小弟1978年讀中二時,喺白田文具店買第一期散件,每件39蚊左右。
當年卅幾蚊都係天價。
Dream toy when in child.....now ..still a dream !
nela 發表於 22-1-2013 09:38 PM

其實散件而家都唔算太貴可以唸唸.....:67:
三十幾年前都好難買到成套超力電嵫俠呀! 當年V型就周街都係, 如果當年唔玩難佢, 好好 keep 住就好啦! 所 ...
hondacl7 發表於 22-1-2013 09:54 PM

合金魂版都真係好正:71:
好想知V大下次出乜
淨係睇都開心~~~~
魔域戰士 發表於 22-1-2013 10:10 PM

Thx for support........:64:
小弟1978年讀中二時,喺白田文具店買第一期散件,每件39蚊左右。
當年卅幾蚊都係天價。
我愛媽咪 發表於 22-1-2013 10:22 PM

一套成差唔多$200, 1978年嚟講真係超貴呀:69:
好想知V大下次出乜
龍騎 發表於 22-1-2013 11:55 PM

你估下........:73:
我細個嗰時直情見都未見過tim呀.............
CombattraV 發表於 22-1-2013 09:49 PM

未見過? 去百貨公司一個個超合金企晒O係度! 當年我好喜歡去百貨公司睇玩具.
當年卅幾蚊都係天價。
我愛媽咪 發表於 22-1-2013 10:22 PM

嘩!! 大大你1978年讀中二, 我仲讀緊幼稚院吧!
見我身邊大我好幾年的大大都不會像我喜歡動畫和機械人.
我還以為現實是這樣.
原來我的觀察是錯的.
大大和你年紀相約的朋友是否也會喜歡動畫和機械人呢?
呢set我同事都有...佢特別拎過番來比我玩.對我來說已經無憾..佢仲話我知他當年用晒畢生積蓄一共2xx來買.,仲要分開5次買......可以留到而家...好感動呀!...大大有無買埋31v?:77:
呢set我同事都有...佢特別拎過番來比我玩.對我來說已經無憾..佢仲話我知他當年用晒畢生積蓄一共2xx來買.,仲 ...
老文 發表於 23-1-2013 09:11 AM

你同事給你玩的那盒是當年他買的那盒? 那保存得好好O咼!
未見過? 去百貨公司一個個超合金企晒O係度! 當年我好喜歡去百貨公司睇玩具.
4mm 發表於 23-1-2013 08:05 AM

佢出世嗰陣(1977)我都重未識行.......:(, 到老豆開始同我行百貨公司嘅時候剩係見六神, Z高達嗰啲lu........:unhappy: