Toysdaily 玩具日報

查看: 13229|回復: 13

[分享討論] 模魂真悟 新星龍神丸

呢隻比起龍神丸真係差o左少少:(
最明顯係大脾舊 PC 唔o岩位

搞到對腳好鬼易就做到一字馬:44:

其他基本上都 ok o既:35:

外盒:78:

說明書:52:

幾鍾意佢面同底用正面同背面o既相:43:

對爪可以收埋:58:

件特效件真係抄得有o的過份:(

多謝收看:77:
420兄整得好快手wor:73:
我就等robot魂算:)
老大出post又搞到我再不斷1516緊
明明佢未出之前就諗定係買硬,但家陣有左成品睇又好似冇左箇團火,
情況同dstyle ggg系列一樣
難道對sd已經冇左興趣XD
今次難唔難砌?
要補色地方多MA?
火特效唔錯~

我買咗仲未砌, 聽日點都要素組咗先~

大腿joint鬆嘅問題係咪用AA膠就可以解決?

點解又要我掉低高達, 我隻EVO NU仲未改造好, 而家又多隻新星龍神丸~~~ :help:
不錯的講解和多圖分享
謝謝大大
我買咗仲未砌, 聽日點都要素組咗先~

大腿joint鬆嘅問題係咪用AA膠就可以解決?

點 ...
BoAkawaii 發表於 6-1-2013 11:13 PM

官方已說明可怎處理。

http://www.mcmodel.cn/ch/NewShow.aspx?id=119
比例太怪
謝分享
等超龍神先

回復 7# AIRU

謝謝Ching幫忙~ :handshake:
小弟今日都素組緊, 仲有背包同翼未砌...

我覺得冇其他人講得咁差, 最大問題係圓形大腳入面嘅joint鬆, 不過照官網咁, 我"唧"咗2層AA膠, 等乾咗再組合, 問題立即解決到

有d ching話手臂joint鬆, 揸劍冇力, 但係我又冇呢個問題, 試過組合時個joint有少少鬆, 不過反轉條joint嘅另一邊安裝, 又冇鬆

其實今天都唔係冇進步, 最少偷膠方面已改善, 上次隻龍神丸頭頂天線同手臂都偷膠, 不過新星呢隻已經冇呢個問題;

另外白色膠今次滑咗, 冇上次咁多微粒;

而透明件嘅水口已盡量貼邊, 組合後水口冇咁覺眼~
回復  AIRU

謝謝Ching幫忙~
小弟今日都素組緊, 仲有背包同翼未砌...

我覺得冇其他人講 ...
BoAkawaii 發表於 7-1-2013 10:16 PM

嘛……我甚麼也沒做過。
今次的沒大興趣,我反而在等超魔神版。
官方已說明可怎處理。
AIRU 發表於 7-1-2013 10:26 AM

其實真係唔多鍾意官方回應內容又係夾雜箇種國內慣常口吻;
指問題係「小部份生產出錯」,玩家遇到問題只係「不幸中槍」……
我又真係想知究竟有幾多師兄買完返黎個關節係冇問題呢?

咁令我反而更懷疑之後隻超龍神,畢竟誇張機設本身已經係對關節有莫大要求。
其實真係唔多鍾意官方回應內容又係夾雜箇種國內慣常口吻;
指問題係「小部份生產出錯」,玩家遇到問題 ...
shallbe 發表於 8-1-2013 11:12 AM

既然MC都係囉人地隻gk黎拆件開模,咁就當番佢係隻平平地既gk黎玩吧
可動當然好玩,不過可動有問題咪痴死佢囉,又或者自改joint
回復 11# shallbe

相信呢個係地球人既問題,依家有埋教學教大家點改善,對我黎講佢地係對件事既態度已經進步左,其他人真係睬你都傻。
如果佢做到無縫接駁,,,咁就慳水慳力,皆大歡喜~