Toysdaily 玩具日報

樓主: WalkerMachine

[唔好俾佢停] 超合金魂GX-36 伝說巨神 IDEON 故事介紹及玩後報告

多謝大大們嘅鼓勵:shy:
原文章由 原罪 於 6-4-2007 01:13 AM 發表
而且之前w大大做得咁好.:DD是否有壓力呢!

直頭啦 !:DD 所以小弟是在看完Warvx 及nakeman 等大大還有上星期出過快手"首日"報道的幾位大大不同的post後,就住黎寫作出"補完"的,免重覆咗悶襯人:no:
原文章由 聶風 於 6-4-2007 01:32 AM 發表
嘩好強勁的報告, thanks brother. 未入的大大可能立即中毒.

heehee希望啦!!
原文章由 toysfans2000 於 6-4-2007 01:57 AM 發表
睇完之我,我唔敢玩合體, 我驚整爛!! :@

咁又未至於嘅,而且小弟寫咁多就喺想避免大大們整爛之嘛,你唔玩我會有罪孽架!:DD
原文章由 MAX 於 6-4-2007 02:12 AM 發表
附送嘅小物同d手掌...睇得出bandai今次好有heart....
~~

係呀,不過可能係因為今次IDEON冇乜其他兵器可以整啦~~
好多謝wm 大大 o既介紹... 我都流晒口水架啦... :):)

原文章由 WalkerMachine 於 07/4/5 14:09 發表
係呀,不過可能係因為今次IDEON冇乜其他兵器可以整啦~~

如果可以有配件做到全彈發射就好啦... :)
本來仲係15/16...睇完呢個毒性咁強既post之後,
而家已經係....18/19.......

d相好正,不過隻野美中不足係膊頭位合體後不完全接合,
而且紅色真係死症,加上個頭白色分件.....

btw...其他方面真係好正.....又大又重......救命.....:sad:
原文章由 聶風 於 6-4-2007 01:32 AM 發表
嘩好強勁的報告, thanks brother. 未入的大大可能立即中毒.

可唔可以delete呢個post~
真係太毒~ 係咁叫自己唔可以睇完又完~ 但都唔得!!!!!!
有冇大大知道而家市面價位係幾多?
厲害~~~~呢個post好毒,害我睇了多次,d圖實在太正啦~~~:no:

我就係將2條天線整彎果個~~~:die:

另外,我都好鍾意d敵人膠公仔,理由同大大一樣~~:shy:
great post! so detail! thank you so much!!!
Sheer excellence for to-be-buyers or not!!

Let me search your old posts as well...
A quality post with excellent photos, thanks!
三個字!無得頂!!
我可以估計到你用了很多時間去整理,感激你的誠意,20多年前故事已經忘記了很多,在網上我也找不到多少資料,你的具體故事反而令我記起其中一些情節.

thank you!!
不得了啊不得了啊∼∼∼∼∼∼∼∼
正到無得彈!!!!!
多謝大大噶精彩分享!!!!!
大大你D硬照越來越靚!
原文章由 WalkerMachine 於 6-4-2007 03:09 AM 發表
多謝大大們嘅鼓勵:shy:

直頭啦 !:DD 所以小弟是在看完Warvx 及nakeman 等大大還有上星期出過快手"首日"報道的幾位大大不同的post後,就住黎寫作出"補完"的,免重覆咗悶襯人:n ...

呵呵…終於出手喇。
通常主角都係會遲d出場,今次亦唔例外。

當初我本來唸住影兩張手機相匯報一下就算(當晚的確如此,而且內文只寫上:因忙於玩玩具,只影兩張相作記錄。之後就貼上4,5張相算喇:DD:DD),
但係來擺玩一下人型後,熱血情度達至勇者級數,在不吐不快既情況下,揚揚數十只字就大keyboard一揮,就完成初版既報告。之後爬了一下網,找些點子後又自已玩一下變型合體,就覺得有責任作補完計劃,因為初稿讚得太狠太勁,但合體變型的缺點則完全沒有提及,所以必須如實報道,以免其他人只看到美好一面就買下來。(之後痛恨nakeman只報喜不報憂…咳咳…:ice:)不過4/5星評級仍是保留,我仍覺得Ideon值80分以上的;缺點當然有,但擺玩時的滿足感才是最真最誠的報告,分數是死的,滿足感才最重要,我評級就是從感覺出發(所以唔係精密科學,信則有,不信則無…:!) 一個簡陋的nakeman報告就此粗梳地完成了。

不過見到你今次整理得咁好,我下次都係蹺埋雙手合埋雙腿等睇你report好了。:DD:sad:
Thanks WM大大report,我又可以轉Wallpaper啦!正:love:
有d中毒 >_<
嗚...又一正帖~:)

好似仲差一位 / 幾位喎...?:^

MAX大大呢..? DMS大大呢...?:shiny:
好得喔大大,尼只野同你D相毒到人啊