Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: Gretzky99

[其他] 有時你會懷疑 HT 曾經做任何考證嗎?

:58:你想死咩  一陣一人一句 "唔鐘意咪買!!!" 你就知死
我有時發覺到佢地d錯處跟鬼佬玩具相似. 我估佢有借鏡. 1來戲裡未必有特寫, 2來電影公司未必下下有資料提供.
間間廠都未能盡善, 但完美與否跟買唔買似乎是兩回事啊.
到最後都係個句 LAW :71:
我有時發覺到佢地d錯處跟鬼佬玩具相似. 我估佢有借鏡. 1來戲裡未必有特寫, 2來電影公司未必下下有資料提供.
bigtomm 發表於 23-12-2012 08:18 PM

但有時啲錯處好似樓主搵出嚟嗰啲咁,只可嘆HT連google或者DVD Blu-ray都冇參考過…
作為一個消費者,當然係越似越好!
但都係嗰句,認真便輸了!
真係好奇怪………點解成日認為 HT d 師父一定會鵰到"你地"認為似或100%似嘅程度呢……一定係佢專登鵰得差 (陰謀論要出ver.2)?? 師父手藝,或對真實人物觀感不是 copy 出來,eb 師父鵰到e 個水平 ,ht 又未必可以 ,相反亦然 ! 點解要乜都"反",乜都"插" , 意見係可以提,但不用下下去到盡嘅,又陰謀論,又良心論,又食老本論,又 li 又 lo …… 我都係果句,今次 d 個師父手功失準,未唔買 lor , 真係冇人迫你買架 ! 大家唔好好學唔學,乜 9 都插一餐好嗎 ! (你睇下"笨大" la,佢地最搵錢果 d item, 返兜幾十年 la ,差 d 連胸圍地褲都出埋,當中又件件"美術"品咩)
ht失去 “狂熱” 好耐啦~~
睇完大大T-800的對照,只可以講HT 你輸了  
x2
真係好奇怪………點解成日認為 HT d 師父一定會鵰到"你地"認為似或100%似嘅程度呢……一定係佢專登鵰 ...
rapper2 發表於 23-12-2012 10:51 PM

我覺得對頭雕似唔似會有主觀嘅感覺,比例造錯都接受到,
但係,起碼P仔頭髮幾長,盔甲多幾塊係好客觀,亦相信同雕刻技術無關,
你話係咪對figure有好大影響,好錯﹖坦白講唔係,不過見微知著,
HT已經冇咗玩具的「狂熱」,啱,變成你講個例子Bandai個種玩具商。
以現時的技術,做成咁真係唔得掂!!!
當然舊果隻同新果比係,新的靚D!但以當時技術來計,果陣已經係算超班。
大家唔好係度睇D photo hunter 嘅所謂專家意見喇,去toy hunters 度睇下實物先,靚好多
頭像被屏蔽
杜莎蠟像館都做唔到一模一樣喇!始終都係玩具,唔太過份,有得玩我以好滿足:67: