Toysdaily 玩具日報

查看: 8321|回復: 42

[其他] 有時你會懷疑 HT 曾經做任何考證嗎?

NECA

:38:
http://         youtu.be      /cUV_2hrCk08?t=1m41s
當然越似越好,冇話百份百既,
真人實物都時刻轉變緊,
道理係明白既,但係接唔接受到就因人而異喇~
我就唔係太過強求執着細節要求,
當然,如果果刻接受唔到都會有微言既~:73:
(理性討論,唔好成日嘈嘈閉啦~:64:)
其實感覺HT會各種“不像”是因為總是想儘量使用共通的零件,無非就是在同零件的基礎上修修改改而已,從而降低成本,賺取更多的利潤,反觀EB這次的戰損T800頭雕則是完全重新製作。只能說今日的HT已經失去了往日對玩具的“狂熱”。
其實感覺HT會各種“不像”是因為總是想儘量使用共通的零件,無非就是在同零件的基礎上修修改改而已,從而降 ...
矮子的鹹豬手 發表於 23-12-2012 10:06 AM

當然越似越好,冇話百份百既,
真人實物都時刻轉變緊,
道理係明白既,但係接唔接受到就因人而異喇~
我就 ...
chinam 發表於 23-12-2012 09:59 AM

同感啊, 兩位大大:78:
還有我是看對該角色的喜好成度
HT根本不在乎考證, 玩家只要喜歡就會掏錢買
so what, still lots of people buy it :34:

況且,HT捉到玩家心態!就係儲全套,同冇其他選擇,只好買ge人態!而且都係果句,一招到位又點出3.0,因為事實HT都係玩番兜出同一系列,因為嚟嚟去去只有果幾個系列最有吸錢能力!
回復 8# BigOil
覺得HT會慢慢M記化
並非吹毛裘疵
這隻血獸只要稍加注意便可更貼近原作
如師兄所說
感覺HT真是越見失去往日對玩具的“狂熱”
IRONMAN,都幾期待NECA出1/4架~
睇完大大T-800的對照,只可以講HT 你輸了
其實我地只不過分享大家討論,提出意見,只不過我地的意見,會有人認為我地系攪屎棍:56:

Ht經常說要跟電影設定。。。。
但。。。:42:
。不過玩咁耐,都慣了。。。
won't be smart for them to make things too perfect, otherwise who is gonna buy ver 2 or ver 3