Toysdaily 玩具日報

[詢問] FW Converge一年戰爭一盒8隻米青口口口cut單

所以如果可以選擇, 我情願比貴十蚊八蚊, 去一扭訂都唔同佢訂,
有時又比D殘盒人, 一扭就完全未試過發生以上情況,
仲要好客氣打電話來通知你貨已到可取, 所以這世界一分錢一分貨~

As u know 1x haven't this pre-order
Coz it's a rare item
I think no shop hope refund n loss fans

Damaged box ?
If still have many in shop , I will ask for choose
They called u with bad voice ?
好失望,連訂一隻都cut, 不要開訂罷了,隨便說說等半年,更加不負責任,玩家們縱容玩具商毫無商業守則,只會更加”店大欺客”,產生另一”玩具霸權”!

I think as a shop they are no choice with whole seller cut pre order
All shop hope can earn money n good comment
Never mind , u skip this shop if u want to
I take one more quote to pre order toys
Do if u feel happy , I support u :36:
I pre ordered but cut too
I am unhappy but know no shop want to loss money n loss fans

Half year ?
May be the shop keeper don't know how to expatiation only

Take it easy la, HK people
S:78:
本來肥哥唔出面我都費時講,你班友根本就講到好似米青口 口口成日甩單咁,有訂聖衣收足貨有份炒貨又唔見贊吓人?根本就輸打嬴贏要。跟手又話一單還一單嘛,我知,拎過米青口口口好處嘅唔駛幫喇,不過都唔好靠害囉。

講真,我請願係米青訂多過一瘤訂,唔知喺咪我嘅問題,我喺灣仔訂嘢多,次次經過見到一瘤啲定貨宣傳單張都係得訂金要落幾多,唔知訂價幾錢(唔通要隻隻問 ??),相反米青就明碼實價,仲係出電腦單!!
我上次笨笨喺旺角一瘤訂袈Figma電單車嗰張機印單已經冇晒色,如果唔喺佢果時用啲喺佢自己先睇得明嘅書法用原子筆寫低,我隨時唔知自己訂咗啲乜!!
我 so far 訂咁多次嘢都未出過問題!!,今次我可能好彩,佢星期日打比我不過我 miss 咗,到我昨日打返比佢嘅時候佢先係話冇貨比我,但係問清楚我嘅資料之後就話我冇問題,應該下星期到貨!!

P.S. 我嗰張喺十月三號灣仔單!!
回復 34# fadeasho999

你講炒家我無話可說,但我只是一個玩家,冇話著數唔著數呀
本來肥哥唔出面我都費時講,你班友根本就講到好似米青口 口口成日甩單咁,有訂聖衣收足貨有份炒貨又唔見贊& ...
fadeasho999 發表於 18-12-2012 03:12 PM

肥哥? who is 肥哥??

bro , can tell ?

i only 7+1

if not ok , no need to reply, thx :shy:
回復 35# Godzima

朋友,你真係好好彩,我都係十月三號單,旺角單。
我已經在有消息話訂貨第二天去,因為我係後追,一知道會出呢set就周圍留意幾時及邊度有得訂。
我開呢個post都唔係想怪米青,因為都唔知係咪佢問題。
但呢set野無貨就真係好奇怪。
如我第一個post,呢set擺明返炒揾錢,原模再dup,預左qc可能會差D,而且覺得佢定價一D都唔貴。
但米青回覆"廠cut左我張單"及"等半年先有貨",我真係O左,無言。
我當佢話等半年是按撫或吹水,但我咁早訂都話廠要cut,間廠有乜可能生產咁少貨?
做生產凡是都有個MIN,唔通個模突然爛左要停產?
日本Web site又未見話有乜野問題。
究竟係廠問題、香港行問題、還是零售問題?
回復  Godzima

我已經在有消息話訂貨第二天去 ...
rekt 發表於 18-12-2012 11:50 PM

bro, i think is the shop keeper don't know how to expatiation only

honestly , i never hear 間廠cut , if cut only is HK wholeseller - Danxxx.co cut

wait half year also is crazy

個模突然爛左要停產 - may be , honestly part 1 QC is not good

damaged is not special

" 廠問題、香港行問題、還是零售問題 ?  "

i think /feel is 香港行問題

dont know how to expatiation n say wait half year 是零售問題

only can say - we all are unhappy

3 loss - we(players) loss , drink bun loss , danxxx.co loss

noone win :42:
師兄們請問佢地打黎個電話係幾多號?
小弟無收過電話既?
i suggest drink bun fat boy come out n reply this message

then we will know is what problem

* i have drink bun n 1x pre-order
回復  Godzima

我已經在有消息話訂貨第二天去 ...
rekt 發表於 18-12-2012 11:50 PM

擺明代理問題,如果間廠cut咁魂shop無可能做到order幾多出幾多
擺明代理問題,如果間廠cut咁魂shop無可能做到order幾多出幾多
yugi 發表於 19-12-2012 12:36 PM

代理問題 + drink bun staff expatiation's problem
係精粉訂左o既 CHING(無比人cut單),請問你地拎左貨未?
自從上次打比我話cut單, 訂兩盒派一盒之後, 一直未有消息:26:
係精粉訂左o既 CHING(無比人cut單),請問你地拎左貨未?
自從上次打比我話cut單, 訂兩盒派一盒之後, 一直未 ...
alexpd 發表於 27-12-2012 14:27

Already 拎左貨 !! :64: