Toysdaily 玩具日報

[詢問] FW Converge一年戰爭一盒8隻米青口口口cut單

完全收唔到電話通知:45:
會唔會訂兩套俾得一套,起碼人人有得玩,日本都未出,可能日本都唔夠貨喎:30:
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
"訂一套就完全無",,,so sad,,,,ching, 佢打電話俾你話一套都無?
dannydanny 發表於 17-12-2012 11:45 AM

佢同我講:因為cut單,所以俾唔到貨,
咁我問返,可以有咩選擇?
佢回返我,可以退訂,如果急的話可以自己響街搵。
我再問,咁如果唔退訂等幾耐?
佢覆我"半年”。
咁我講,唔急的,可以等,不過半年會否太耐呢?
佢無因應呢句說話回應,不過我就選擇等。
為免誤解,以上全程都好客氣,好平常的對話。我只是想表達,我訂一套都cut了。
頭像被屏蔽
連盒蛋都cut, 究意搞緊乜.....

我都想入兩set, 睇怕都係要高追or放棄...
請問有冇FW Converge一年戰爭set的圖?因我想確認一下!謝謝!
這糸列我好像也訂了一set!:30:我第一次訂這系列....!希望唔好出事啦!:31:
回復 22# mpp025

應該係呢款,Operation Jaburo,小人之心咁諗下.... 睇佢到時派完貨有冇現貨賣,如果有的話就好有可能cut出黎既貨做現貨。:^

有冇人可以話我知開訂幾銀?因為我連佢開訂都唔知。:die:
今日已接cut貨電話.10月初訂,$235.

...............................................
回復  mpp025

應該係呢款,Operation Jaburo,小人之心咁諗下.... 睇佢到時派完貨有冇現貨賣,如果 ...
katsumoto 發表於 17-12-2012 08:18 PM

如果佢到時派完貨有現貨賣都唔會即刻做現貨,唔怕比人小咩
回復 25# kevin629

到時派完貨有現貨剩係唔係「應該」優先發返貨畀因cut單而願意等半年既買家咩?:^

到時睇佢想唔想做衰自己個名喇。:36:

不過早排有問過一樓,佢地唔開呢件貨訂,收訂公司好有機會今次做獨市生意 :36:
電話已收,訂2已cut1,我再等
我係訂 2 cut 2, 但係另一隻係同friend訂。
我朋友都好D, 佢只需要隻RX78-1, 但我係想後追......唯有等......
好失望,連訂一隻都cut, 不要開訂罷了,隨便說說等半年,更加不負責任,玩家們縱容玩具商毫無商業守則,只會更加”店大欺客”,產生另一”玩具霸權”!
所以如果可以選擇, 我情願比貴十蚊八蚊, 去一扭訂都唔同佢訂,
有時又比D殘盒人, 一扭就完全未試過發生以上情況,
仲要好客氣打電話來通知你貨已到可取, 所以這世界一分錢一分貨~