Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2013年5月 FIGMA 刀劍神域 桐人 (延期6月)

5月先出刀劍熱都過晒啦......
hoho10120998 發表於 16-12-2012 12:21 AM

有玩開FIGMA都知E種方法係佢地既作風之一...:45:
有玩開FIGMA都知E種方法係佢地既作風之一...
凱獸王 發表於 17-12-2012 12:25 AM

呢個講法我buy:71:的確之前加速都好似係完左幾個月先出...出左見到我都唔想買.....
唔怪之得我屋企冇FIGMA野...:30:
呢個講法我buy的確之前加速都好似係完左幾個月先出...出左見到我都唔想買.....
唔怪之得我屋企冇FIG ...
hoho10120998 發表於 17-12-2012 12:28 AM

真係純水睇下你有冇愛...
好似小弟咁
魔炮系列除左SP之外...其他都入哂...:31:
11年兩套大熱既原創動畫都係完左先大力出週邉,不過兩者都有出電影去Keep人氣~
睇下刀劍會5會有第二 ...
zero2443 發表於 16-12-2012 10:31 PM

小說, "幽靈子彈" 同 "聖母聖詠" 感覺節奏好快, 如果動畫呢兩篇要做廿幾集驚變左有拖住黎做O既感覺.....至於最新篇, 如果好似過往咁兩本搞掂, 就睇作者會唔會"大結局"左佢了(可能再寫多本...), 估計呢套好難好似"狼辛"咁寫成十七本掛?

會大結局的話動畫第二季應該會包埋, 咁就有排等了
呢個講法我buy的確之前加速都好似係完左幾個月先出...出左見到我都唔想買.....
唔怪之得我屋企冇FIG ...
hoho10120998 發表於 17-12-2012 12:28 AM

其實玩具你鍾意就買...
唔會理佢仲HIT唔HIT...
加速做完左先出玩具...
D人一樣係咁買...
所以自己鍾意就買...
小說, "幽靈子彈" 同 "聖母聖詠" 感覺節奏好快, 如果動畫呢兩篇要做廿幾集驚變左有拖住黎做O既感 ...
Viper 發表於 17-12-2012 09:23 AM

其實刀劍文庫版既小說只係將web版內容修改再出書
文庫版只係出到web版一半至三分二到
所以最後有17本甚至更多係唔出奇
如果你指既新篇係Underworld既話就唔會兩本完,而係一個長篇黎
EVA 由開始1995年到2003年出左好多唔同既電視,電影,擴播產品 當大家開始忘記又出黎勾起大定記憶 keep 人 ...
hoho10120998 發表於 17-12-2012 12:17 AM

如果佢電視唔好睇,你估佢"電影,擴播產品"又會賣唔賣得,達到宣傳效果? 就係因為當時電視火熱到連街邊丫叔都識,先有咁多後續出到者,所以你話佢係出黎勾起大定記憶,我會話呢的野跟本就係因為原著出得好,先有咁多人睇落去,係主系列既周邊就真. (老實講,我自己對之後出既所謂不同類型漫畫感到厭惡)

而家講緊既係,覺得佢既周邊去到3月(gsc asuna)5月(gsc kirito)出既時間對不對,好簡單,佢影出黎個隻野一定係貨辦,佢決定出貨時間要由訂單量/出貨量/物流,總之一大堆野而去決定.

最理想係人都知最hit既時候出,但最好就係今個月出tim,但係到時佢可以肯定夠貨派?QC品質不會變低?成本?市場消化力? 佢就係考慮晒種種因素,先決定5月出,知道你的死忠個熱潮冇咁易退.

btw,你話合金系列係target回憶既,我唔太明,同熱潮差在哪?...回憶由細個延續到今日,即係個熱潮冇die過,一直保留?
小說, "幽靈子彈" 同 "聖母聖詠" 感覺節奏好快, 如果動畫呢兩篇要做廿幾集驚變左有拖住黎做O既感 ...
Viper 發表於 17-12-2012 09:23 AM

uw是最後一篇,無記錯會係最長的一章
加上川原見咁收得打算出sao篇1樓打到75的小說,所以有排做:38:
不過愈補愈多bug就一定,本書出完uw應該可以汁得
如果佢電視唔好睇,你估佢"電影,擴播產品"又會賣唔賣得,達到宣傳效果? 就係因為當時電視火熱到連街邊丫叔 ...
riverboa 發表於 17-12-2012 06:53 PM

我冇講過EVA差~同你之前提過既一樣,都係一D 神級長命動漫~佢畫得唔好唔會長命唔會有延續作品.
但唔可以否決你所感到厭惡既漫畫有佢市場價值,吸引更多不同層面既人,令認識EVA既人更多更廣,尼D係我所講既延續同增加,冇佢地EVA會唔會有而家既興盛?唔知!但而家既收成都有佢地既負出同功勞.......呢個topic 唔係討論EVA 我唔想多打寫鳥~之後剷除

熱潮同死忠分別在於
死忠係有理冇理係關於該系列產品就買既人
熱潮多左一班死忠以外既盲目跟風都唔知自係係米鐘意件野就買既人,套劇Out左就唔會買.
如果都唔明就算啦...

上面已經有師兄講左呢個係figma特色~我接受鳥~
也有師兄說喜歡就買,同樣道理~我不是熱潮類既人,是喜歡才會買的人~所以至今figma/其他牌產品都唔入得多,figma更只訂了一只狂戰士格斯,桐人的二刀流深入我心,
我相信佢幾時出對我冇影響,見到就會入...由其是佢出雙劍版,不過在商言商佢出貨時機的確唔好!
回復 36# yin.1995

我知係web, 但唔知咁長......咁大鑊?:DD
:35:桐人BB呀,一定要買佢同林克對打
呢隻我一定訂 計過某onlne shop只係#)^ 平過賊船:78:
頭像被屏蔽

桐人改咗同亞絲娜一樣6月發售?等得好苦啊:help:
http://www.1999.co.jp/10210946
http://www.goodsmile.info/product/ja/3789/figma+%E3%82%AD%E3%83%AA%E3%83%88.html
會唔會出多個入咗公會嘅造型呢?

點解會長會避到桐人最後嗰下攻擊??