Toysdaily 玩具日報

[新品消息] 2013年5月 FIGMA 刀劍神域 桐人 (延期6月)

唔知桐人有無可能出1/8果d Figure呢
想入果d多過呢d可動式:76:
個凶狠樣唔夠狠喎....變左小朋友發脾氣...
呢個係令我明白雙劍的利害!有愛必入!!(我要妹妹)
5月先出刀劍熱都過晒啦......
亞絲娜.........:help:
5月先出刀劍熱都過晒啦......
hoho10120998 發表於 16-12-2012 12:21 AM

好多野都出左動畫N年,之後出產品一樣咁hit啦 = = macross/gundam/digimon/自己填...
個身型好似有小小怪
咁耐先發售...唔緊要啦~最希望係同亞絲娜一齊發售,唔洗另外又等咁耐。
I am looking forward for Yui, Silica and Leafa
如果有妖精頭可換就好:63:
如果有妖精頭可換就好
吉野凜花 發表於 16-12-2012 07:55 PM

梗係另外出妖精版鋸多筆錢啦:36:

回復 21# riverboa

你講過D套套都出唔完.Keep 住出新動畫,打左十幾年根基既牌子
不如拎D大勢D既黎比較....龍珠丫~不過佢又有新劇場版出啦....

而家刀劍動畫第二部都就完啦~如果佢出唔到第三四部 漫畫畫得唔好又慢,等 5個月之後先出figer  一定食唔起個熱潮凍晒
得番有睇開小說既同死忠入貨,小左好多人買!
回復  riverboa

你講過D套套都出唔完.Keep 住出新動畫,打左十幾年根基既牌子
不如拎D大勢D既黎比較... ...
hoho10120998 發表於 16-12-2012 09:56 PM

11年兩套大熱既原創動畫都係完左先大力出週邉,不過兩者都有出電影去Keep人氣~
睇下刀劍會5會有第二季喇:)
回復  riverboa

不如拎D大勢D既黎比較... ...
hoho10120998 發表於 16-12-2012 09:56 PM

不如睇下evagelion,唔知十幾年前出,係未出OVA重製前,的商品咪一樣咁多人買?

又好似勇者超合金系列,炒到上天...可見玩具幾時出完全唔係問題,當然,影響唔會冇,不過只要係好既卡通,出既周邊都一定會有人追
不如睇下evagelion,唔知十幾年前出,係未出OVA重製前,的商品咪一樣咁多人買?

又好似勇者超合金 ...
riverboa 發表於 16-12-2012 11:04 PM

EVA 由開始1995年到2003年出左好多唔同既電視,電影,擴播產品 當大家開始忘記又出黎勾起大定記憶 keep 人氣,   .2003年開始至今不同類型漫畫出現 鋼鐵的女友,碇真嗣育成計劃,學園墮天錄, 本篇既EVA 原故事(1995-2007,2011-2012)
基本上係無停過 EVA 創作,EVA係不死神話級作品 ,我諗唔到可以有咩動畫/漫畫可以同佢爭一日之長短

合金系列部作品商品主打係大年齡層既童年回憶~包括小弟我,,呀!仲有一班機戰迷..以現代科技打造出當年造唔到既完美外觀 同埋一個上班人士都未必願意負擔到既官方價位,一開始就係死忠向,非熱潮類型

不過我既重點其實係,佢已經有完成品出黎比人睇,點解仲要等5月?...唔係而家咁火既時間賺一筆,我覺得而家刀劍個勢就算桐人QC差左D,都大把頭腦唔清既人走去入...
一係好似樓上講既咁 出第二季 可以推人氣,一係佢地傻既.