Toysdaily 玩具日報

查看: 14395|回復: 22

[改造交流] RGC-80 GM Cannon 改件製作 (更新1)

之前買機動世界都係為D改件, 但講到出手去攪今次係真係第一次. (因好之前佢D改件大家都話好難整, 咁結果就一直放到冇晒意欲去攪:56:)

改件係比HGUC GM II, 但前兩日見福姑吹雞隻舊HG GM有平, 咁就平平地買左試一試自己技術嘞!!

速組完成

改件

改件組合完成 (包頭部天線, 肩, 背包, 砲, 前後裙甲, 大腿)

後感: 部件表面很粗糙, 但廿幾銀OK啦!! 而如要組裝到GM上一定要造切割整型手術.

B-club  改件參考圖

再加一張MSV Boxart, 其實可以見到啲GM咁hea 唔怪得知成日比自護秒殺啦!!:58:

RGC-80 GM Cannon 改件製作 17-12-2012 (更新1)

第一步, 先組裝大砲, 由於支砲唔啱位, 所以要成個右胸切去如下.

度好位踉住就可以放支砲上去. 確實望落真係唔同晒 - 真係幾英...:58:

待續....

把改造件裝組在GM II模型上,不用大動喎!而改造件的用膠確是弱些!
前幾日見已經有小小想買:66:
等睇你的完成品....
雖然尼隻 B 記都應該出(上次黑色三連星高渣企左隻起後面)。但見改得幾好都買左. 未買GMII....
勇氣可嘉..........
太耐無留意機動世界, 原來現在有改parts送
咁廿元, 就算d膠差d都算抵:71:
回復 7# whoip

此言差矣,
果件野足以令你吐血...
回復 8# leawong

未玩過呢套改件, 望落好似ok..
有時d錢真係要俾人賺, 手辦貴d但乾手淨腳
回復 4# khwong67
到時有成品一定會post嘞!!

回復 8# leawong
師兄我就係覺得唔係貴當磨練下D技術law... 手辦比如老番都至少要舊幾水, 呢個攪衰左都冇咁赤啦!!
等睇你的完成品:71:
加油~~!
looking forward to see your final product.
期待^^期待^^ 謝謝!
請問現在福記是什麼價位...:handshake:
我都買左!同樣未砌!因為未買到 GM II!
我都好期待師兄的作品!
好讓小弟去參考!