Toysdaily 玩具日報

查看: 17020|回復: 75

[分享討論] 忍唔住都要公投下: HT今年最差果三甲有結果了! (截至15 Dec 早上8點)

:34:(唔係)純搞事~ 我是頭十個投票上下半年最佳三甲人士,但真心想投最雞三隻以集體治療創傷~ :47: 本來想講這幾年,但師兄們多講2012,就講2012啦!
有最愛亦有最恨~ 愛係樣好微妙O既野梨,有大愛而失水準就變做大恨也~ :79:

現在的排列, 小弟電腦差, 惟有目測手寫"正"字, 有1/2個出入請見諒~
第二日 (紅色第一日;鉛筆第二次更生; 藍色第三次... 未出倒... )

:(

排名按得票次序:
1.  (山寨)孟波 (9+6+1=16票)
好彩無入.... 但唔係幾多個好彩....  :72:
不過比師兄們點醒劣貨還有波屎王子同INDIAN JOKE... :Q

2. 大籮火焰紅唇ALICE (8+6=14票)
(這妞已做切脂手術加底環了)

http://www.facebook.com/media/se ... 001383413606&type=3 (手術過程...)

3. 城市紙紥牙子 (5+6+1=12票)

4. CA First Avenger (3+4=7票)
我記得最離譜係頭盔A字心口A字全歪了, CA 唔係直係基架咩? :(  我嚴揀下都OK, 但可動性就真係麻麻...

5. 男人婆SILK SPECTRE/AMBER??? (2+1+1=4票)
無入, 無傷害; 入左棺材蓋...

6. 憂鬱阿諾DX10 (1+2=3票)
睇相有問題, 我攞左實貨又唔係咁差. 但隻戰損個價太進取, 無訂...

7. 2012 Comic Con Angelica (2票)
我也同意眼神輸了, 但同JACK SPARROW 玩做兩公婆又幾得意. 但每次玩ANGELICA都記得被逼做企街排三粒鐘O既ON 9 實錄... :58:

8. GORDON (2票)
多是性價比問題, 連同企街實錄又真係痛苦O既回憶... 要我呢個(自封)專業人士企街, 斷鐘計GORDON比唔番我囉:58:

9. 波"屎"王子 (2票)

10. 矮人一截 Berserker (1票)
D 頭髮有問題, 一年後開盒已半溶"痴笠笠", 以前PREDATOR 2 兩年後開盒都無問題. 我只覺用料有D偷工減料,高度也如是,又話1:6超像真"realistic figure" (我知我知有D師兄就話玩具啫XXX),我未係度吹水講玩具囉!!! 咁都唔得咩? 果D官圖常有realistic 個屁:34:,用quotation mark就算囉~ e.g. "Authentic and detailed fully realized likeness" figrure...

影相要就角度先英明神武一D~ :69:

11 豆皮妹???  (1票)
唔知係嘜,請師兄加圖... 但照落~ :34:

12. STAR WAR LUKE (1票)
我都想投, 尤其係隻戰損頭下AUK肥大唔知係邊個... :72:

11. IRONMAN MKI V2.0 (1票)
舊化不夠...

12. BATMOBILE TDK (1票)
我都想投,個底一舊膠過內倉又簡單到爆。 電線又鬆泡泡。 可惜可惜。  :unhappy:

13. MKII V2.0 (1票)
最難忘係除甲隻腳重粗過原來果隻...

14 波屎王子 (1票)
好彩無入....

15. SUCKER PUNCH (1票)
我又唔覺太差, 加上沉默是甘兄的美圖我起機都不知多少次. 但我對水手服小女和套戲無嘜大愛放棄了... :51:

16. V煞??? (1票)
唔知係嘜, 照入先...

17. Apples 5 (1票)
咦, 唔係投HT咩??? :50: 不過隻IPHONE5真係不知所謂, 令人大失所望, 長了的MON無能用, 又窄到死好唔舒服. 我都係死守IPHONE4算數, 等6啦... 離題了... :45:  
當然, 欣賞的HT FIGRURES真的很多,不滿的相對很少,但要進步就不要忽略客仔的要求嘛... 不過香港客都被當雞肋了.... :58:
頭像被屏蔽
回復 2# 亞舊

??????????????????????
孟波,雖然質素麻麻, 但八舊幾水來說非常好玩, 好多MEDICOM 千幾銀的日本角色衰過佢幾條街`
回復 2# 亞舊

??? which one?

同意ching
講得係1比6 figure,應該把最基本的比例做好。
不應大變左細,細變左大,高變魏,魏變高

以上只是小弟作為一名熱愛figure的玩家對ht的小小意見^^(絕對沒有插,罵ht的意圖,請ht fans見諒)
Alice
CA-the first avenger
1. ALICE
2. 美君
3. 孟波
回復 2# 亞舊

你投緊figure ? 定係員工 ?

1. MMS 139 Alice (isn't it released in 2011 year end?)  (莫言名著: 豐乳"肥臀")
2. CM 03 野上 冴子  (孟波都叫憑衣物估到,  望著冴子個公仔真係唔知乜水)
3. MMS150 Mark II (重出都唔做番好d比例, 成品近似 Mark II 1.0 X Stark Test Version, 上油效果也雷大雨水)

Other contenders:

Captain America Captain America (第一水腰帶倒扣; 身型比例肥短)
Angelica (目光呆呆)
PredatorS 及 Iron Monger (細左5-10%)
Alice
城市獵人
DX10
ironman 1 2.0
上色層次仲差過幾年前既初版!
tony頭有對外射喱眼!

我mk VI開始入坑,有既係,
ironman mk I(ver.2) ,mk II(ver.2) ,mk IV,mk V, mk VI,WM,
CA 二戰ver,CA new ver,雷神(ver .1)鷹眼同埋SUPERMAN

最差)二戰CA手工差,我覺得佢果時開大左個頭要趕工,唯有試同副廠合作幫手加工,
掂既就可以加大產量,最後可惜失敗,趕到連線頭都冇剪,車線又歪又斜,手又舉唔起,
腹部既白色舊化又偷工用灰布算,腳又短~:53:
第二,三差)係MK IV同MK VI,因為粉紅底,有冇攪.....錯~:blame:

(其他冇既就唔多講囉~:52:)(我買左果D其實都唔差既~:73: )
頭像被屏蔽
1. batmobile (生膠一舊,無上色)
2. 孟波 ( 唔似,頸位太突)
3. Angelica (眼神唔似,浪費)