Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] 回顧重新製作的1970年代動畫機械人玩具

有時我會諗而家D後生仔會點睇以前D機械人造形呢?

米斯達、巴拉達個樣…
金剛飛天鑽的配色…
陰陽電磁俠、哥頓的身形…

同勇者系列呀、EVA個D咁型的比較,會不會覺得騎呢?
師兄想問問是否有些動畫沒有在香港做過?因有些我都沒看過!
值得一讚,,突然間..好多回憶!!
好 post 要推一下!!!
回復 17# ryu4103

勇者雷登、珍寶3、泰坦3、宇宙魔神同G-7都冇係香港做過
精采:71::71::71::71::71:有些都忘了:(謝謝分享
woo! very Good!!
我體內既機械人血要爆啦:shiny:
頭像被屏蔽
我一直都覺得自己係生錯年代而家d人睇法係鍾意高達rx78-2就冇問題,但係鐘意萬能俠就覺得你老,咩道理:67 ...
aesopa09843 發表於 30-11-2012 01:02 PM

ha i very agree that points~~~~:71:
PS:SRW's SUPER ROBOTS Series is my lovly memories~~~~:42:
頭像被屏蔽
forget say i born at 1983~~~~:36:
因為打機戰認到幾部
謝謝大大的分享

以前既畫質當然同而家有好大既差別
但我諗童年時候睇既機械人永遠都係咁型
For me 勇者警察&黃金勇者

背景:90後
回復 14# CUHUNTER

多謝師兄,其實起初我都覺得買玩具好低b細路仔,但係自從買左第一隻超合金魂gx-18 getter g,我就對玩具改觀,呢d唔係叫宅or毒(我好介意唔識野既人咁講):67:,呢d係你對果樣野既愛,我想講既係就算我地呢班90後都可以好似你地咁熱血:35:

我幼稚園高班第一隻令我有熱血feel既音樂就係srw-f 的getter robo op,所以你話機戰對我有幾大意義.
嘩! 全部都係我既favourite, 好希望太保郎同G7有新玩具出!
BTW, CM's 唔知會唔會出返隻合金版既金剛小寶貝呢?
呢個post不得了!:$

最欣賞既係!樓主選擇既機體並唔止大家熟悉出現過係機戰既作品。
仲有好多係「果」一代既人,就算無睇,都聽過大名既作品!
:71: 用心, 好文, 多謝推介!