Toysdaily 玩具日報

查看: 6971|回復: 14

[新品消息] [ ACI Toys ] 新品:1/6 全新素体-Christian *Tony便装 ** 西装效果*

大家好,请看穿了 TTL 西装后的效果!

新手一問可以係邊到買到:77:
即是在那裡小弟新手一名不太明白:36:
好合身woo... 我都訂左兩隻 :71:
我都想知道在那裡訂及價格. 大大可否pm話我知, thanks!:handshake:
好窄,基本上一擺pose件衫就會移晒位,TTL還是應該配窄肩素體吧。

而且呢類形body著西裝有d浪費 。

樓主可以考慮著下tee或者擺下揸槍pose,更能突出body的肌肉及可動:

因為有唔少c hing 問關於配 Bruce,  Tony頭的各樣可行性,所以做個配搭效果比大家參考。當然,十分同意cat  大所提呢類body唔show少少肌肉有d 浪費!
其實,呢個設計主要考慮到可以穿不同類型的衣著,又可以有較像真的身形同肌肉線條、細緻位等。至於可動性就唔係個design最大既目標。(因為傳統body已多數注重活動力,較忽略外觀)
Ps: cat兄隻figure配得唔錯,有冇多少少相分享啊?

好窄,基本上一擺pose件衫就會移晒位,TTL還是應該配窄肩素體吧。

樓 ...
catcat 發表於 24-11-2012 01:39 PM

這樣又如何..........

Thanks
很有興趣∼
可惜先前出的角鬥士的手臂跟腳都發生嚴重的退色
我有兩隻,情形一模一樣 (相信不是個案)
不曉得這款是否有克服這個問題?
回復 8# acitoysltd

呢個幾好呀,我就想買一個,跟住配ver.2 mk II既機件外露
既前臂同小腿~:35:
效果很不錯呢∼∼
回復 8# acitoysltd

呢個效果幾好。~~~
退色第二隻角鬥士Spartacus 已改善,可能都未做到百份百,但相信未來可以做到。
順便一提(唔好介意): 大多數膠料都會有退色情況,我地可以避免直接暴露Figure於 日光,紫外光 及 射燈之下; 一般室內燈光,白色 LED 係 唔錯 選擇。 如果長期暴露Figure於 含紫外光 燈光 或 紫外光之下,所有較軟膠料都會 退色, deform,甚至是碎裂。
希望以上資料有用。
Thanks!

很有興趣∼
可惜先前出的角鬥士的手臂跟腳都發生嚴重的退色
我有兩隻,情形一模一樣 (相信不是個案)
不曉 ...
987654321 發表於 4-12-2012 09:28 PM

樓 ...
catcat 發表於 24-11-2012 01:39 PM

個大銀扣#係果個位,呀樂仔行動起來幾唔方便咁噃:p
試衫似乎唔錯,行開睇睇先:78: