Toysdaily 玩具日報

查看: 11497|回復: 15

[改造交流] 回復野艷 - 試作捲髮

Scarlett Johansson因Black Widow造型染上一頭紅髮,但其實我一直喜歡其本人一頭金捲長髮,作晚無聊,第一次試作捲髮:72::x....效果有待改進{:1_196:}

Good try !自己捲,請問點捲架?我想試下,thankyou
好:71:.真sex..:shy:
女強人奧斯卡?!:71:

師兄好捨得,成個紅髮批走佢....:@
回復 2# MAX

係呀, 等咗好耐, 市面上都冇公司出金色捲髮女人偶...唯有自己攪....

做法同真人差不多, 用飲管先捲好髮型, 再放落80-90度熱水大約一分鐘. 抽出及解開飲管待自然風乾.
回復 3# 南斗水鳥拳

謝謝支持:love:
回復 4# heewing

唉...佢都算唔差喇, 有D仲快老....
回復 5# catcat

冇咩話捨唔捨得既, 要玩就玩盡D ma....何況好有換髮經驗, 知道點樣落刀同fall back 方法:he:
頭像被屏蔽
回復  catcat

冇咩話捨唔捨得既, 要玩就玩盡D ma....何況好有換髮經驗, 知道點樣落刀同fall back 方法: ...
evilalive 發表於 11-5-2013 03:17 PM

即是落刀準,唔破壞原裝頭髮就有得還原??:shiny:
回復 10# iwillneverlose

師兄言笑喇, 小手作玩兒, 只求分享吧了....
回復 11# catcat

其實只要知道髮模形狀及膠水位, 原美還原一定冇問題
回復  MAX

係呀, 等咗好耐, 市面上都冇公司出金色捲髮女人偶...唯有自己攪....

做法同真人 ...
evilalive 發表於 11-5-2013 03:07 PM

謝謝,又學到野,我都要試下先!:64:
藝高人膽大!!!{:1_223:}
回復 14# MAX

咪客氣喇Max兄, 大家分享玩人偶樂趣ma