Toysdaily 玩具日報

查看: 12598|回復: 17

[玩具報告] 分色地獄之D-STYLE 超龍神(劣圖,傷眼勿怪:P)

大家CHING..又係我..HEHE...今次為大家帶黎有分色地獄之稱的壽屋超龍神,

當然一黎就係車MODE先啦..係上色既時候真係想爆粗..小弟不材..只懂手油...

人MODE都係繼續上色上到爆粗
合體過程CHING做左.咁就可以SKIP啦

全彈發射
已經係最大可動度,比彊屍可動好少少==,總的來說,二魚可以玩三個形態已經算係咁嫁啦,上色唯有當練習係啦

到最後還是少不了亮一亮全家照,多謝大家欣賞
師兄呢個係素組成果?我又覺得好可以接受WO:shiny:
師兄呢個係素組成果?我又覺得好可以接受WO
太子touch 發表於 22-11-2012 11:12 PM

樓主已經話佢係手油補色:68: 素組真係難以想像:68:
師兄呢個係素組成果?我又覺得好可以接受WO
太子touch 發表於 22-11-2012 11:12 PM

素組得兩三個地方有色...其他都係自己手油..油到想打人
素組得兩三個地方有色...其他都係自己手油..油到想打人
sky23hk 發表於 22-11-2012 11:41 PM

咁就真係諗諗先...話說我隻勇者王都入左金色電鍍版...
我想搵返呢個系列咖ROCKMAN ZERO(GBA版果隻)
原本都想買,但係拎起個盒,有張素組圖
之後就擺番低了:cool:
樓主你整得好靚,可惜我冇時間。
原本都想買,但係拎起個盒,有張素組圖
之後就擺番低了
MinG325 發表於 23-11-2012 09:02 AM

如果出擊龍神的話都唔知買唔買好..=3=...地獄呀

樓主你整得好靚,可惜我冇時間。
@rtoo 發表於 23-11-2012 09:03 AM

多謝多謝....大家交流交流下..^^
相比起樓主,我覺得我O個D真係傷眼到不得了.....

分色真係地獄,我買左3盒都冇咁好心機游
我仲要省略晒d色XDD
唔想買黃色,只好將D黃色位變晒金色XD)

硬係形住擊龍神又好似BANDAI咁係限定......
如果限定就真係煩
唔知係咪我要求低
我又唔覺要油得好多:(
唔知係咪我要求低
我又唔覺要油得好多
cchong420 發表於 23-11-2012 04:06 PM

開頭我都諗住好似CHING你咁冇上色都覺得OK..但打開盒...FXXK..揾張貼紙睇下都冇...把心一橫..上色就算...
我見到素組圗都放棄咗 :67:
樓主可唔可以講下用左幾多隻色油呀?

我都想手油,但初哥一名,完全無經驗,但為著小時無買到 DX版,錯過了
希望今次可以整得完美D,留番個好回憶!

可以介紹我應該用咩上色嗎? Gundam Marker / Enamel / Arclyc
不知我能否有ching咁嘅成果!?
樓主可唔可以講下用左幾多隻色油呀?

我都想手油,但初哥一名,完全無經驗,但為著小時無買到 DX版,錯過都想手油,但初哥一名,完全無經驗,但為著小時無買到 DX版,錯過了
希望今次可以整得完美D,留番個好回憶!

可以介紹我應該用咩上色嗎? Gundam Marker / Enamel / Arclyc
hhhabc 發表於 23-11-2012 09:34 PM

師兄們好∼ :65:

我隻超龍神都有上左補色,一樣用手油,而我主要係用MR. COLOR的
而我主要係用銀代左灰(因為SR都係用銀…)
CONBALT藍色(80)就補左係冰龍腰位,閃亮紅色(79)補火龍腰位…仲有黃色(4)都係補番腰位面甲…
冰龍頭LOGO用左粉藍(34)同滲黑線底,而火龍頭LOGO用左黃底(4)再淺掃透明紅(47)做燈火效果同滲黑線底
車燈位用粉藍(34),指示燈係銀底加透明黃(48),車轆當然係黑(2)…
警號燈同膝蓋就用番紅色(3)
另外用左METAL BLACK(78)上冰龍火龍的拳頭同槍咀…

但金色我係用GUNDAM MARKER,因為覺得好睇過MR.COLOR的金色…
成品如下…請多指教 :35:

http://www.toysdaily.com/discuz/thread-196623-1-1.html