Toysdaily 玩具日報

查看: 7996|回復: 26

[玩具攝影] Deadpool 舊物勝新人?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.448530628536380.101441.100001383413606&type=3 (以防PICASA看不到)

開頭入了孩記灰色版Deadpool,雖則有師兄覺面相更神似,不可動手指渣槍更穩陣,但我始終覺得孩記頭像大了點,腳比例短了點。 但苦無比較下不敢多言,今終入了隻舊Deadpool (武器都全丟失了... ((不過數日前現時點2/F格仔店有3魚全副武裝的,衰在腳軟... 有興趣師兄手快有手慢無))):51:  終於發現舊的比例更正,更合我杯茶 ~ :43:

沒了舊配件,就向各Toybiz友好Hasbro新貴借件吧~ :73:

我覺得Toybiz頭細些襯比例些,師兄們同意否? :shy:

面相和武器帶扣各有各好~ :love:

跟著是全Toybiz美圖~

"Kill me if you can~  I can't be dead?!  Not even with Hulk"

"So tired, man, let me take some rest.  BTW, this post can't last for more than 2 weeks, so why bother?"

坐都坐的自然過人。 Hasbro也有美圖,但個人略嫌短腳。 有興趣可重溫網頁: http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=194836&highlight=

謝欣賞,下回是Daredevil篇~ See you, bro~ :love:
開頭入了孩記灰色版Deadpool,雖則有師兄覺面相更神似,不可動手指渣槍更穩陣,但我始終覺得孩記頭像大了點 ...
darknight 發表於 17-11-2012 08:59 PM

3魚是全新的嗎?
現時點個隻DP我已經入手了...不過隻左腳真係軟得好緊要...
唔知有冇方法搞搞佢呢? :no:
回復 3# 玩具王者

真係要問高人... 我都唔知點所以放低左隻DEADPOOL.... 雖然我都好鐘意D原廠武器... :ice:
現時點個隻DP我已經入手了...不過隻左腳真係軟得好緊要...
唔知有冇方法搞搞佢呢?
玩具王者 發表於 17-11-2012 10:37 PM

不如試下系d joint位用aa膠
落左aa膠後 不停郁 十五分鐘後佢就緊!!!
我屋企果隻 日日企響到  正到飛起~~
回復 5# ngkp19

有point, 咁我一早入左隻好物啦! 我d武器呢?!
回復  ngkp19

有point, 咁我一早入左隻好物啦! 我d武器呢?!
darknight 發表於 18-11-2012 12:35 PM

我d武器系taoba_ 買幾蚊把  除非你買弓果d吾系都吾會貴得去邊
家下有間鋪有買原配武器  系翻模黎
不過吾平  大概2隻魚多到計埋運 你岩既pm你
吾知仲有無賣
回復 [url=http://toysdaily.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&pid=6612069&ptid=196215]7#[/:35:url] ngkp19

好啊, 我搵左好耐都無嘜cheap槍入,謝
頭像被屏蔽
不如試下系d joint位用aa膠
落左aa膠後 不停郁 十五分鐘後佢就緊!!!
我屋企果隻 日日企響到   ...
ngkp19 發表於 18-11-2012 12:25 PM

多謝師兄!!!
而家DP隻左腳緊左好多了 :43:
兩款我都無買,但鍾意ML版多好多~~~~^^
回復 11# GGG

:35:
    係因為我的美圖和分析? 還是一眼鐘情?
隻身dead pool 你擺得好傳神。
我就反而鍾意hasbro deadpool多d~
雖然配件唔夠多
但係造型上更似漫畫入面既deadpool~
所以我wave3入左x-force dp 真係開心左好耐

不過各有各好啦~ 鍾意就好xdd
回復 13# @rtoo

我都係學個師兄POSE, 你SEARCH DEADPOOL 有隻係孩記紅色版就係喇~ :35: