Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: haha_muse

[Hot Toys] 睇完今期Milk關於HT T800嘅報導

其實呢類廣告又點止雜誌,你留意下D版主,超快收到隻Figure,
影影影幾十張相約圖片,有讚冇彈.之後有任何反對 ...
Toro 發表於 16-11-2012 12:25 AM

到時總會有死士同打手為攝影團隊護航,然後就再轉移問題...再將指出有問題的師兄列為為嘈而嘈,最後就會變成為己然都買左,為有儘量啊Q精神找多點優點令自己玩得開心點...
節錄自Milk 591期

"......當然,即使人偶的像真度與製作質素怎樣出色也好,畢竟任何1:6人偶與真人相比必定仍然存有很多缺點和不足之處,但這世上卻總會存在大唱反調,任何事也喜歡惡意抨擊的一群

如其凡事愛於雞蛋裏挑骨頭而且損人不利己,倒不如放鬆心情學習一下感恩與知足,或是像機械人T-800於電影中也懂得要求放個假輕鬆一下,當個快活人無論如何也比起做追(正寫應為狙)擊手開心得多吧"

"實話實說,今次仍是由YULLI主理的T-800頭雕,論頭形,面型及五官輪廓的像真度,肯定要比舊版優勝.可是因為頭雕原件要兼顧PERS轉眼系統及開腦植入CPU的複雜結構,大幅提升生產難道之餘,亦對YULLI的雕刻原件帶來一定程度的負面影響.特別是眼框及眼珠部份的比例略大,令原本並非明眸俊俏的阿諾看來精靈不少,難免要譲T-800應有的霎殺氣驟降,這問題的確責無旁貸."
今次如果DX13再出得唔好
我睇下你呢個HT官方打手仲會唔會用
"要加LED燈及單眼PERS無可避免令頭雕某程度上 ...
haha_muse 發表於 16-11-2012 10:06 PM

我剩係想....唔好再跟埋D 大件夾唔抵食既配件啦...

個盒又阻頂...又貴幾舊.....實際少少啦....
節錄自Milk 591期

"......當然,即使人偶的像真度與製作質素怎樣出色也好,畢竟任何1:6人偶與真人相比必定 ...
haha_muse 發表於 18-11-2012 05:05 PM

ht仲死撐
我就唔信個乜鬼YULLI做頭雕辦的時候唔知要有PERS系統/植入CPU如果真係唔知無預料眼球部分的處理
咁你咁大間ht整個PERS技術出黎真係把托:70:
今次如果DX13再出得唔好
我睇下你呢個HT官方打手仲會唔會用
"要加LED燈及單眼PERS無可避免令頭雕某程度上 ...
haha_muse 發表於 16-11-2012 10:06 PM

師兄一針見血!
不過攝影團隊洗腦能力都唔少野架,次次問題位放細十倍講,十隻字講完,總會有千千萬萬個理由...而優點就放大一千倍講,講到宇宙強、唔買就走寶等!
查實攝影團隊睇番自己個廣告post會唔會有少少覺得假到打冷震...
1.PERS出咗咁多次唔應該再失手
2.其實明知開腦會影響頭雕像真度點解都係要加落去,我想好多玩家寧願像真度提高而放棄呢個開腦位
雜誌同報紙唔會有中立
因為玩呢D野既人就係想影響人,宣揚自己覺得岩既訊息
頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
Show me the page, then i can make my own judgement.
:36:
1.PERS出咗咁多次唔應該再失手
2.其實明知開腦會影響頭雕像真度點解都係要加落去,我想好多玩家寧願像 ...
haha_muse 發表於 18-11-2012 10:00 PM

其實拎到上手,都算係型仔,收得貨.
但收貨之餘,就算唔係惡意批評,實話實說,跟官圖在型神上出入頗大.

milk咁寫係講唔到個重心,你o係個頭頂搞乜都好,關對眼乜野事先.
分析番對眼的眼神跟官圖有落差,原因係,眼眶過深,眼珠瞳孔過大
個人認為呢個已經唔係失手的問題,
反而係ht做左好多次,知點樣做先會死得少d.
比如眼眶,如果偷得太薄,就會好易有damage件,
佢想多d貨可以拎出街賣,所以保險地做厚左個眼眶.
此外,佢粒眼珠真係一等一水準的上色,但如果再做細,就好難處理,
所以的確係有少少偷大左個瞳孔(愈細粒愈難上色)