Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] 睇完今期Milk關於HT T800嘅報導

頭像被屏蔽
佢有宣傳嘅平台, 玩家亦有討論/批評的平台, 各位師兄都係聰明人, 值唔值得買/玩大家睇完雜誌介紹一定有分數, 當係一個渠道了解下囉
我自己都係做出版,
香港嚟講,家下幾乎無雜誌可以賣紙平到書數
所以對客戶好係難免嘅,不過好似 ...
不肖生 發表於 15-11-2012 05:16 PM

時下哪本雜誌不接受        植入式廣告?

所謂的 "介紹" 90%  是植入式廣告 (你 "介紹" ,然後我再在你的雜誌做廣告)

為客戶宣傳產品沒關係,批評產品的顧客就絕對不能接受

最有效替客戶開脫的辦法是自嘲

不過以當今雜誌作者水平,不可能做到~~~:30:
頭像被屏蔽
those Milk articles are considered advertorials, not unbiased reviews
其實呢類廣告又點止雜誌,你留意下D版主,超快收到隻Figure,
影影影幾十張相約圖片,有讚冇彈.之後有任何反對ht意見post全部del,心照.
不過,大家都係搵食,而且TD畀個免費平台我睇野,呢度係人地地方.
佢有佢拎著數,我地又最快有FIGURE實物睇,又影得件野好型,增加我購買慾,都唔錯.

我就只係睇人D書,又或者上網睇,所以我冇乜感覺.
但本雜誌如果真係畀成10幾蚊買,買完好似仲要畀人教訓咁,真係難頂.
以前便利10幾萬書,唔使擔心廣告問題,入面D報導就真係堅主觀堅有態度.
你件貨唔畀我寫缺點?我買你D野返來解剖完,插到你爛都得,

但而家D購物書,賣2,3萬已經好勁,連COVER都賣,
入面介紹得的都是"推介",又點會搵2版寫寫寫,同你講呢件玩具唔好,呢對波鞋好貴?
佢地唔可以踩D客(佢真正O既客係NIKE,ADIDAS等品牌,唔係畀書價買書的讀者)
好自然就搵讀者去踩架啦!唔係點平衡心理.
回復 16# communistic

呢本嘢我都係睇book B嘅專欄,book A根本係一本垃圾廣告書
雜誌既目的之不過係介紹下d新玩具資訊,何必咁認真。
其實呢類廣告又點止雜誌,你留意下D版主,超快收到隻Figure,
影影影幾十張相約圖片,有讚冇彈.之後有任何反對 ...
Toro 發表於 16-11-2012 12:25 AM

老老實實,我唔介意你唱好件貨

但係都唔好 指鹿爲馬 :no:
今次如果DX13再出得唔好
我睇下你呢個HT官方打手仲會唔會用
"要加LED燈及單眼PERS無可避免令頭雕某程度上失真
玩家們與其吹毛求疵於討論區作狙擊手,不如多些時間好好享受玩具帶來的樂趣吧!"
作藉口
頭像被屏蔽

Milk Magazine事實上有在xbay上開店鋪賣HT產品
所以偏袒言論理所當然, 要多賺點錢
回復 19# vgggyo

Juno個阿哥出嘅,咁大條水喉射住, 呢本嘢唔會死㗎
Milk Magazine事實上有在xbay上開店鋪賣HT產品
所以偏袒言論理所當然, 要多賺點錢
Ayumiwill12 發表於 18-11-2012 07:50 AM

HT 會為 Milk 生產 "Milk 特別版"

白痴都會知道他們有什麼關係 :he:
今次如果DX13再出得唔好
我睇下你呢個HT官方打手仲會唔會用
"要加LED燈及單眼PERS無可避免令頭雕某程度上 ...
haha_muse 發表於 16-11-2012 22:06

唔係嘛我冇買嚟睇
裡面真係講啲咁PK嘅說話!? :@