Toysdaily 玩具日報

查看: 7288|回復: 22

[Hot Toys] T800 小小感想

唔買返嚟真係唔知兩個爭咁遠.
兩隻放埋一齊之前,我個心一路都係覺得[各有各好啦~]咁嘅心態
但拍埋真係即刻唔認得MMS隻係邊個嚟

但你話隻DX好得咩?即係咁,係有好多粉人九唔撘八亂咁嘈
事出必有因.你唔衰邊有位入你丫.DX又真係爭咁啲.
我覺得同DX12少爺頭一樣,個模係出得靚嘅,但上色唔得~直情拖垮隻嘢,程度比DX12嚴重
比起上嚟MMS T800上色層次同質感都優勝好多.
另外,我覺得表情好重要,DX嗰隻完全零表情,加上眼神唔凌厲就有更加有少少呆.
反之,MMS[拿埋口面]啤啤貢係合乎大家心目中形象

至於大眼仔問題我反而覺得唔嚴重,你話影近鏡就好覺,正常拎上手玩應該就唔係好大問題.
所以磨唔磨眼眶真係睇人,你本身有架生有搞開不妨做做佢.你話唔係搞開又要買嘢又要驚整爛就無謂(我自己梗係有磨啦~)
我反而建議大家畫眉,修返粗條眉尾,咁樣嗰個柔情似水嘅T800就會走咗
雖然不至於話凶相返晒嚟,但唔戴超都OK唔礙眼

最後想講講兩把鎗,其實新版上色質感係提高咗嘅,值得一讚

另外我想問:下圖條車線正唔正常?好似爆咗再補返咁,隻MMS係無嘅~
恭喜師兄拎到T800,
我就冇師兄整咁多野,
一來冇技術,二來冇器材,
都係帶超算了....!!!!!!
謝樓主報告,各花入各眼。
在下件衫都係甘
^_^^_^^_^^_^^_^^_^
THX師兄
可唔可以近D影影條眉AR :64:
THX師兄
可唔可以近D影影條眉AR
Bebe* 發表於 14-11-2012 04:29 PM

頭像被屏蔽
支持美圖+小小感想:71:
支持大大!!~~~~~~~~:71: 我都想磨眼呀!!~~~~~~~:unhappy:
Good comment!!:71: I don't have MMS. Just waiting for my DX10 T-800!:73:
想問吓新body係唔係裝唔到舊版機械手?
舊嗰隻我無訂有兩個原因
1----面形太方
2----武器太小
新嘓隻面形靚d但係上色就舊有層次感 同埋武器精
褲浪條橫線似係保險線防止拉爆褲浪位我隻都有 真褲就一定有呢d類似返針或打棗位 唔同褲有唔同位置
想問吓新body係唔係裝唔到舊版機械手?
H.Kazami 發表於 14-11-2012 06:47 PM

關節位唔同款,正路就唔得
大大意見好中肯,非常同意
看來這隻不錯.......