Toysdaily 玩具日報

查看: 7364|回復: 39

[3A/ threezero] 請教一下

小弟剛剛入左隻ASCENDED POPBOT番黎,有D關節位好緊
唔敢大力屈,驚斷:50:
有冇CHING有好方法教授一下
浸熱水會唔會影響本身顏色??
THX:64:
回復 1# LEMONed
係唔係2個大比關節?
我有隻普通版,大比都好緊,要好小心但好用力咁擰佢.
同埋我覺得個腰關都幾鬆,你隻怕唔怕?
thx ching解答
大脾位好緊........腰就正正常常...
想問頭連頸個JOINT係咪都好緊?:69:
thx ching解答
大脾位好緊........腰就正正常常...
想問頭連頸個JOINT係咪都好緊?
LEMONed 發表於 28-2-2012 10:50 PM

講真~
寧緊勿鬆ar~~~~~~~~?
回復 3# LEMONed
頸我又唔怕wor.
ASCENDED POPBOT好正阿, 關節位好緊係好事, 玩下擰下就會好好多.
講真~
寧緊勿鬆ar~~~~~~~~?
E神 發表於 28-2-2012 10:56 PM

E神兄,小弟想轉下POSE呀:79:
ASCENDED POPBOT好正阿, 關節位好緊係好事, 玩下擰下就會好好多.
varitronix 發表於 28-2-2012 11:02 PM

我驚玩下擰下就斷左:50:
我都想要呢隻啊:63:
可否pm小弟邊度入&幾$, thx
E神兄,小弟想轉下POSE呀
LEMONed 發表於 28-2-2012 11:30 PM

慢慢用陰力la~
我有一些 3a 機械人都係好緊~~~~~~~~~~
慢慢就ok~~~~~~~~~~
我都想要呢隻啊
可否pm小弟邊度入&幾$, thx
NAVIgator 發表於 28-2-2012 11:33 PM

我呢隻都搵左好耐,價錢都唔平,不過自己鐘意就OK!
亞虎見親都係3PACK裝,試下買番黎,放左其餘兩隻:71:

仲有隻DAY ONE送緊黎,正!!
我驚玩下擰下就斷左
LEMONed 發表於 28-2-2012 11:31 PM

That's just because of the sticky paint at the joint.  You can use WD40 on it.
That's just because of the sticky paint at the joint.  You can use WD40 on it.
RRAAYY 發表於 28-2-2012 11:48 PM

小弟都有諗過,不過驚會影響色水,及之後企唔到:69:
3A d機械人一買回來一定先要全身鬆鬆骨先 ~ 慢慢咁扭就OK ~

ASCENDED POPBOT 好野來的 ~ 但斷一隻冇一隻, Ching 請小心d玩 ~ :43:
回復 11# LEMONed

thx, bro~~
我都有諗過, 不過我已經有果2隻,
如果一set入, 要放走果2隻多咗嘅有d難度 (見yahoo的唔貴都無人買)
可能無咩人愛popbot & badbot...