Toysdaily 玩具日報

樓主: Somebody_Ex

[分享討論] SHF 分享會精選 vol.119~~~惑星開發改造人間~~~Super-1

對角最大問題係唔用軟膠...

昭和系列D角好鍾意用硬膠, 好易斷, 偏偏換手又要用D力, 一個唔小心就好易錯手整斷

我真係唔知笨大點諗

昭和系列D角好鍾意用硬膠, 好易斷, 偏偏換手又要用D力, 一個唔小心就好易錯手 ...
魯烈火 發表於 17/11/2012 19:59

始終昭和系拉打對象係年紀較大嘅顧客,我想笨呆想表現「像真」掛... :80:
Some 大繼續 good post!

同師兄你一樣,小弟唔會錯過入手每一只昭和主角拉打!
回復  Somebody_Ex

支持!
d 圖重拍得好過官圖啊!
ahlam 發表於 15-11-2012 12:09 PM
多謝 ahlam 兄支持~~~~~~~~~~:77:
支持 some 大靚圖  :7:

剛剛死鬥入左(仲入左新一、黑禿鷹同連者匙蛋 set),仲擔心緊換手&#22 ...
garykctse 發表於 17-11-2012 07:50 PM
THX gary 兄支持~~~~~~~~:77: 連入三隻確係厲害~~~~~:71: Super 1 原本造型就係大嘴巴~~~~~SHF 只係忠於原作呱~~~~~
:DD
始終昭和系拉打對象係年紀較大嘅顧客,我想笨呆想表現「像真」掛...
garykctse 發表於 17-11-2012 08:01 PM

昭和系列D角好鍾意用硬膠, 好易斷, 偏偏換手又要用D力, 一個唔小心就好易錯手 ...
魯烈火 發表於 17-11-2012 07:59 PM
近期啲 SHF 角全部用晒硬膠~~~~確係好牙煙~~~~不過好彩我暫時都未跌斷過~~~~~:(
支持......稲妻電光劍好似無咩印象
支持......稲妻電光劍好似無咩印象
一文字 發表於 19-11-2012 12:48 AM
謝一文字兄支持~~~~~~~~把劍係最後一集使用~~~~~~~:)
Some 大繼續 good post!

同師兄你一樣,小弟唔會錯過入手每一只昭和主角拉打!
Englishman 發表於 17-11-2012 10:23 PM
THX Englishman 兄支持~~~~~~~~ 昭和系列隻隻都造得好~~~~真係好難 Skip~~~~~

在此再多謝各支持本帖的朋友~~~~~下隻昭和分享應該係櫻島一號~~~~~:77:

support some兄:71:
除左頭上一對天線其他都咩好挑剔嘞:35:

轉一張日人自改作, 圓大家一個心願