Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

fktuen 發表於 11-1-2015 12:34 AM
見好多師兄已解答了你個問題,
小弟來個 Figma & Bandai 可動艦娘高度比較∼

IC~~THANKS~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~`唔知FIGMA會唔會出大和呢?~~
Xenon 發表於 9-1-2015 11:03 PM
NELA CHING, 之前LINK係官網

今早在千尋睇完。。。凜超正
超想買佢

https://www.volks.co.jp/page_ex. ... jancd=4518992402574
rtx236 發表於 10-1-2015 12:22 AM
CHING如果系用單反可以試下用raw格式後期再用電腦調色溫,另外用三腳架再將曝光時間加大也會有效果

多謝CHING指教:64::64:

我唔係用單反, 而係用PROSUMER 相機 OLYMPUS XZ-1, 所以用OUTPUT 唔到RAW 檔:die:

我曝光時間通常都有較2秒, 可能下次我要買番張MONO COLOUR 既BG PAPER 黎TUNE 色先...

nela 發表於 11-1-2015 09:24 PM
超想買佢

我DOWN左未睇, 今晚睇:):)

DD 好靚, 但太貴, 我暫時只AFFORD到FIGMA:56:

除左凜, DD 蘭子都好正:$:$

不過佢地頭雕係新模定用其他角色?? 唔係太分到:(:(
超想買佢

go for it:75:

凜同蘭子後追價大約130000yen左右
Xenon 發表於 11-1-2015 09:59 PM
我DOWN左未睇, 今晚睇

DD 好靚, 但太貴, 我暫時只AFFORD到FIGMA

動漫DD個頭大多係新頭雕,因為要造出角色應有既特色:36:
吉野凜花 發表於 12-1-2015 12:07 AM
go for it

凜同蘭子後追價大約130000yen左右

成八千銀。。。afford 唔到啦
有機會 bit 套2手校服人仲好
超想買佢

我想要套校服~~~
係官網訂左「figma セイバー 2.0」既師兄你地收唔收到E-MAIL話準備係幾多號出貨??
因為之前會出貨前會收到
出貨又會收到E-MAIL
@)(

:handshake:  好羨慕有 figma 場景~~~
Guyver真係好迷你 同火星小強都爭一節

想請問少女與戰車3個主角係舊素體定2.0素體?
尋日開左一隻出黎玩,一扭佢條手臂,
手肘關節上半部已經起左白邊,差少少就斷得,
即時唔敢再玩,師兄知唔知邊度有果隻色既肘關節賣:56:

感覺上Figma 既關節強度真係有點神經刀, , ,
玩左3年,已經係第3隻係咁. . .
神打魔帝 發表於 13-1-2015 09:24 AM
想請問少女與戰車3個主角係舊素體定2.0素體?
尋日開左一隻出黎玩,一扭佢條手臂,
手肘關節上半部已經起 ...

小弟有一隻新買的舊素體也一樣...一扭就斷...不過是膊頭關節。
幸好是黑色關節,犧牲了隻 白虎龍騎Rider 膊頭關節。

Girls & Panza 手肘關節 是深藍色的...
也是2.0素體的膊頭關節,可能難點配....
fktuen 發表於 12-1-2015 07:14 PM
好羨慕有 figma 場景~~~

行過精X見正常價,買左盒
地台唔多夠大,放兩隻支架已冇位行..