Toysdaily 玩具日報

[分享討論] FIGMA 分享會

頭像被屏蔽
kiki33 發表於 6-1-2015 05:52 PM
長門是?????????????
~~~~~~~~

http://www.goodsmile.info/ja/product/4468/figma+%E9%95%B7%E9%96%80.html

未必係delay ga而家都係月頭姐~

[OFFTOPIC] 隻1/8 金剛終於都出 delay左成3個月:59:
kiki33 發表於 6-1-2015 05:52 PM
長門是?????????????
~~~~~~~~

長門有希

上面是開玩笑,
正解應該是指艦アホFigma 232.
長門型1番艦「長門」
fktuen 發表於 4-1-2015 11:29 PM
Xenon兄,也祝你2015新年快樂!

fktuen 發表於 4-1-2015 10:04 PM
點會漏咗 EX003 喎

不過想 display 佢個長頭,但又覺得唔係好襯 ^__^

Sorry for belated reply and also happy new year Tuen bro, wish you have a fruitful year and get the good figma as much as you want. :77:

Including Ex-003, Tuen Bro you also collect the whole set of Miku :36:, the long face I also think that it is weird, so I also wound not display it :!

For Figma QC, I used to be very care about the paint in the last. However, about these 7 years, the QC still decreasing and now I only want to have a figma with "normal" tightness joint:56:
Apart from the problem you mentioned, (paint qc I always got problem :56:), The miku EV 2013 joints are really loose and this is really unacceptable for figma to charge a much higher cost than before and just give us this QC...

For future, I think I really need to take a look during purchase:cool:
吉野凜花 發表於 6-1-2015 04:26 PM
●1月13日(火)GSC出荷
マックスファクトリ ...

終於等到吾王了:$:$

以MAX 社作風, 長門真係好大機會DELAY...

除左吾王同MIKU, 我都想炮姐可以2.0化:die:

唔係話做得唔好, 但面相真係好想佢用番小說VER....
而且特效又好雞肋...

YUKI: 叫我? (誤)

講開長門,上星期先補購番 figma 015:
fktuen 發表於 7-1-2015 12:44 PM

我10月左右見平都入番,有戰鬥服朝比奈點可以無佢:78:

神打魔帝 發表於 7-1-2015 04:09 PM
我10月左右見平都入番,有戰鬥服朝比奈點可以無佢

我就為隻貓同套餐具~ hahahaa~~
fktuen 發表於 7-1-2015 04:47 PM
我就為隻貓同套餐具~ hahahaa~~

2樣野都係重點 xdd,不過我自己個人非常玩唔慣最舊果批figma,
次次換手都要超大力,又驚勁爛

brw,Fktuen 兄如果like 1/12貓既話近排都有set 肥貓扭蛋差唔多size 幾得意

fktuen 發表於 7-1-2015 12:44 PM

長門真係好正:):)

我當年一出就買, 以而家黎睇, 所有FIGMA 性價比最高都係佢 (ONLY 2800 YEN):$:$

TUEN兄你買先行VER?:he:

figFIX 天津風 中破ver.

「GOOD SMILE ONLINE SHOP」にて「figFIX 天津風 中破ver.」をご予約頂いた方に、
「ウィンク顔」をプレゼント!
http://www.goodsmile.info/ja/product/4769/figFIX+天津風+中破ver.html
神打魔帝 發表於 7-1-2015 05:06 PM
2樣野都係重點 xdd,不過我自己個人非常玩唔慣最舊果批figma,
次次換手都要超大力,又驚勁爛

當年玩舊果批FIGMA, 完全唔覺得手難換.
相信是因為年代久遠, D膠收縮左先變得緊左難換, 新呢批FIGMA將來都可能有同樣問題
redfish 發表於 8-1-2015 03:04 PM
當年玩舊果批FIGMA, 完全唔覺得手難換.
相信是因為年代久遠, D膠收縮左先變得緊左難換, 新呢批FIGMA將來 ...

唔係wo,涼宮果批舊形既figma 換手唔似e加咁直接抽出同插入
佢果隻係每隻替換手都有joint,每次換會都要超大力,
e樣野應該唔關膠收唔收縮事:56:
好奇一問咁多位師兄如果你地件FIGMA 爛左會點處理?