Toysdaily 玩具日報

查看: 8419|回復: 22

[玩具報告] WILD TIGER-THE BEGINNING!!

各位Ching好:77:,相的質素參差,傷眼多多見諒:64:相信這隻雞肋都沒甚麼Ching有入手吧:DD,TigerSentai虎徽連者的第5人-WILD TIGER MOVIE ver登場:74:

盒面圖,有別於同系列,使用了電影劇照做背景:35:

配件一覽,和1MIN ver一樣,沒有了good luck mode,取而代之是手型充實了:35:,但原來和1min比較,原來少了兩對手:ice:,飛索雖然都上左色,但卻是未發射狀態,有別於1min:)

附送的台座,使用了透明色

本体,就眼睇除左個logo好似同普通/1min冇分別喎:DD

但是比較之下,還是有一些微妙分別
明顯的是手甲內構補了色
綠色透明件也美了,但其實今次用既白色也有別於以往,平滑光亮左:shiny:(雖然以在下渣畫質是很難看到的:shy:)

賣點(?)的familymart logo

豐富的手型能重現番不少劇中pose

與拍擋的連動

小總結,雖然非常雞肋:(,但上色和QC真是Tiger之最:71:,想有多D手型玩同想要隻靚靚Tiger的Ching都可一入:35:

在下睇電影雖然係兩個月前既事,但一些情節仍然深刻,就重溫一下吧:DD

「?」

被電影中新敵人能力愚弄的T&B(到新內容時的BGM很有蝙蝠俠DAERKKNIGHT的感覺:()

應對方法(?):DD

爭執

「應對辦法已想到了,我自己一個就能解決,請大叔你不要跟過來」

暗中看守着拍擋行動的TIGER:71:

最後手痕嘗試了一張:shy:

THX FOR WATCHING:64:

NEXT SHARING....
支持一下zero兄既T&B分享:)
不經不覺小弟也儲了不少Tiger呢:DD
期待下次你既double chaser帖:35:
Support~~~~~~~~~~Nice Photos~:71:
我都諗緊入唔入呢隻好:80:
始終差別唔大
見到某廣告達人入鏡:36:
Support ,最尾果張P圖唔錯,係bunny果到假左dd
呢一隻我都好鍾意,謝樓主報告。
T&B :71:
支持樓主正post
10分期待next sharing! Thx!
架電單車好貴, 唔知模型果架size岩唔岩SHF用

支持T&B !!
不經不覺都存多左x2 :((((((

呢隻野, 其實想幾多個版本?

架電單車會唔會又變色出多一個版本?
支持一下zero兄既T&B分享
不經不覺小弟也儲了不少Tiger呢
期待下次你既double chaser帖
timothy276217 發表於 10-11-2012 02:39 AM

Th× Tim大:77:,what ever I post,There you are:64:,
會努力準備的了:)
Support~~~~~~~~~~Nice Photos~
Lobo 發表於 10-11-2012 03:44 AM

Thx Lobo兄,大家繼續為玩具影多D靚相吧:)

我都諗緊入唔入呢隻好
始終差別唔大
見到某廣告達人入鏡
卡妙 發表於 10-11-2012 04:31 AM

冇入1min或嫌初版QC差的都可一入:77:
折紙果幅跟番電影麻:DD
F.S.飛煞 發表於 10-11-2012 05:00 AM [/quote]
多謝FS兄支持,都搞左一晚時間,全是靠熱血,無技術可言
bunny隻發光比較麻煩處理,迫於無奈就甘上粉色,會試試有冇其他美化方法
呢一隻我都好鍾意,謝樓主報告。
@rtoo 發表於 10-11-2012 08:07 AM

T&B
支持樓主正post
jokeryan 發表於 10-11-2012 08:11 AM

多謝兩位巴打支持哦:64:
回復 9# 阿噗高達

好齊儲好靚 :71:
10分期待next sharing! Thx!
架電單車好貴, 唔知模型果架size岩唔岩SHF用
gutson84 發表於 10-11-2012 11:46 AM

會努力的了:64:
架電單車的確係貴,但入左番尼都5會後挴:DD,其實今次Shf架車係整大左,我諗模型果架size都應該fit既:35:
支持T&B !!
不經不覺都存多左x2 (((((
阿噗高達 發表於 10-11-2012 11:47 AM

大大好熱血:66:,夜深了,明天也補上自己的:shy:
呢隻野, 其實想幾多個版本?

架電單車會唔會又變色出多一個版本?
馬仔 發表於 10-11-2012 12:30 PM

希望呢隻Beginning版會係最後一隻La:DD,桂生既設計係耐看,但fans點都想有新鮮感,希望續篇電影TheRising會給T&B新的造型:35:

電單車在劇中沒有過變化.應該不會:)
支持一下 感覺movie版的手那金色?加透明綠 靚過 good lucky版...:73: