Toysdaily 玩具日報

查看: 7484|回復: 52

[吹水專區] 港女朋友係 facebook 講: 給五百人情就不要來了

可能對於TD友黎講係舊聞

初時都唔信,但係朋友們分享底下
原來真係有D咁既人......:70:

相關帖子

同時在朋友角度要我比500不要比帖我:66:
呢單野都玩到好大下,比人起左低,有人組織當日去踩場玩野.
好多人對於網上個人資料嘅保障意識好簿弱,呢單野都係一個好好嘅警惕:67:
網上發言無乜顧慮,又睇唔到人面色,又唔怕講完比人打,當然乜都唔洗經大腦就做回應.這應該是很大問題.
網上發言無乜顧慮,又睇唔到人面色,又唔怕講完比人打,當然乜都唔洗經大腦就做回應.這應該是很大問題.
warxv 發表於 8-11-2012 11:20 AM

好多人諗住FB好私隱...
連SET權限好多人都未識...
仲同朋友講埋D咁既野...
唔畀人出賣就奇...
連日記都畀人搵埋出黎...
:ice:
好多人諗住FB好私隱...
連SET權限好多人都未識...
仲同朋友講埋D咁既野...
唔畀人出賣就奇...
連日 ...
小堅 發表於 8-11-2012 11:27 AM

尋日睇新聞係話
佢同老公中文全名、兩名前男友、工作地點、住址、親戚朋友既相、擺酒日期時間地點
通通起晒出黎
呢單野都玩到好大下,比人起左低,有人組織當日去踩場玩野.
warxv 發表於 8-11-2012 11:08 AM

最慘係去到呢個位重要唔收聲
話歡迎該批人士帶備"人情"黎
但又話因為係私人地方,遇到踩場會報警

老婆講錯就代佢認句錯,重要寸咀:38:
尋日睇新聞係話
佢同老公中文全名、兩名前男友、工作地點、住址、親戚朋友既相、擺酒日期時間地點
通 ...
chlycab 發表於 8-11-2012 11:34 AM

YES...
一女三男...
做咩工咩職位都有...
可能佢本身已經黑人憎得罪人多...

有人話同佢食飯佢會爭畀錢,不過除返開就冇計自己個份...
(呢個未經證實)
同時在朋友角度要我比500不要比帖我
yugi 發表於 8-11-2012 10:40 AM

我朋友話通常遇到呢類咁正既朋友
老虎都要去
影完相臨開席先俾"人情"佢
利是入面寫張"新婚快樂"就算:76:
一早知道"真心話"...係唔可以係網道寫的:67:
其實現在去人地度飲都要先睇睇人地在那裏飲而比幾多人情, 真是好奇怪,
請我飮是因為識我,想一齊開心吓,而吾是一心要回本,
你要在那結婚食飯,是各下的選擇,有錢咪做豪啲,無錢咪酒樓lo.....
小弟結婚都是在酒樓,都吾差呀!:ar: 返而去好多酒店的,一個房仔,樓底又底,又貴,又吾是特別好食:60:
如果一心想人地比幾多人情的,不如出定張quotation啦!又或者在前台有卡機收錢lo:angry:
其實現在去人地度飲都要先睇睇人地在那裏飲而比幾多人情, 真是好奇怪,
請我飮是因為識我,想一齊開心 ...
mkyfk 發表於 8-11-2012 12:28 PM

大部份的我也只是俾$500,很好的朋友試過$1000-1500
其實封利是源於祝福新人利利是是
到現在就出到咩公價人情

由細到大都唔明白(讀到"請客"呢段文章就明左)
既然係請飲,我都唔明點解係要俾人情
平日朋友請食飯,唔通你又封返封$1-200利是俾佢?

而且擺酒,分明係俾人"搵老襯"
12人一圍,最多3-4千,因為結婚二字,煲大到6-7千一圍
唔怪得之我屋企附近既酒樓,全部大變身
一早知道"真心話"...係唔可以係網道寫的
老文 發表於 8-11-2012 12:22 PM

咁總有D又天真又傻既人:66:
堅慘、又堅好笑~~~~~~~

出多幾個呢類人,香港可以化化淚氣。