Toysdaily 玩具日報

查看: 16914|回復: 40

[玩具攝影] [Halloween應節帖之二] 群P Michael Jackson "Thriller"

[Halloween應節帖之二] 群P Michael Jackson "Thriller"

MJ是Hottoys 幾件年前嘅出品, 想當年見熱玩具賣左成年至賣晒. 但並唔代表好差喎, 時不與我姐.

FIGURE本身關節實淨, 可動一流. 可讚的是腳腂關節並非HT常用的雙頭BALL JOINT, 而係類似手腕關節放大版的類型, 識玩的話, 擺POSE好好用, GOOD.

今次玩多人PARTY, 實在不容易, 角度, 背景範圍等地方都要由頭適應. 相片如有傷眼之處, 還請多多包涵.

去相~happy halloween~

跳完, 嚟多個CHOK樣~

後記1. HT做MJ真係算唔錯, 淨睇手型, 除左手掌專登淡色過手背外, 手指甲重有白位上色, 呢SET手型係小弟用過最讚嘅!

後記2. 其實本來係用IRONMAN做大茄嘅, 可惜佢嘅可動能力實在太差, 最後比小弟炒左.

後記3. 玩群P, 一個POSE要SET六隻FIGURE, 加上攝影中途不時出現骨牌效應, 呢SET相, 有血有汗......

各位帥兄, 請請~

[Halloween應節帖之二] 群P Michael Jackson "Thriller"

MJ是Hottoys 幾年前嘅出品, 想當年見熱玩具賣左成年至賣晒. 但並唔代表好差喎, 時不與我姐.

FIGURE本身關節實淨, 可動一流. 可讚的是腳腂關節並非HT常用的雙頭BALL JOINT, 而係類似手腕關節放大版的類型, 識玩的話, 擺POSE好好用, GOOD.

今次玩多人PARTY, 實在不容易, 角度, 背景範圍等地方都要由頭適應. 相片如有傷眼之處, 還請多多包涵.

去相,have a nice halloween~

跳完, 嚟多個CHOK樣~

後記1. HT做MJ真係算唔錯, 淨睇手型, 除左手掌專登淡色過手背外, 手指甲重有白位上色, 呢SET手型係小弟用過最讚嘅!

後記2. 其實本來係用IRONMAN做大茄嘅, 可惜佢嘅可動能力實在太差, 最後比小弟炒左.

後記3. 玩群P, 一個POSE要SET六隻FIGURE, 加上攝影中途不時出現骨牌效應, 呢SET相, 有血有汗......

各位帥兄, 請請~

沙發•••••••••••••
羣舞大工程,難免腳fing fing:71:
超正呀 ....:D:D:D
人形蜈蚣:47::47:
Good啊! MJ唧舞唔易捉.
點解稻草人得返個套西裝ge:58:
人形蜈蚣x2:@:no:
:71::71::71::71::71:

群P??:50:
貓貓個心諗緊咩!!:shy:
你曳曳啦!!:he:
佩服....!! 精心製作....!!
好用心嘅創作
:71::71::71:
玩過群P,你就知道最後一張照片其實是正常現象 ~~~ :26:

最尾果張好正~~~:34::34:
多謝師兄分享!! 用心製作!!
Very Very good!
I am singing Triller, when watching your great photos:71:
影得好有趣.:71::71::71: