Toysdaily 玩具日報

查看: 8968|回復: 15

[玩具攝影] FW Fusion Works GUNDAM STANDart: GM SNIPER II

曾經儲過哩個系列既早期吸塑版本,
當時係畀佢地既造型吸引左,
雖然身型較細隻又不可動,
但係推出既0079﹣0083角色真係出色!
完全唔能夠抗拒。。。

可惜後勁不繼。。。而且老是笨大無比例高達系列既通病,
大魔永遠都係同高達一樣高!!!
咁我點可能將佢地擺埋一齊呀!!!
:63:

最後都係放棄晒整個系列!!
唯一淨低part 1既渣古。。。

今日行左一轉灣仔,點知畀我見倒新一輯既FW出左,
响完全無留意之下,今set竟然出哩隻我一向都情有獨鍾既GM SNIPER II!!
又畀我見倒淨番最後一隻散賣,
二話不說,都唔理自己有無儲開就買左!!!
:$

講真,質素不過不失啦。
上色同移印OK,
但係始終都係扭蛋膠,
感覺好粗唔夠sharp。。。

因為係硬生生企直figure,只係雙手少量可動,
所以只係分享幾張 “硬” 照算lu。。。

多謝觀賞!!:64:
但係推出既00 ...
sundaydriver 發表於 18-10-2012 12:30 AM

:71:
我都係見到li隻散賣.....有理冇理買左先.....
當時仲有幾隻.......曾經猶豫買唔買夠3隻一小隊:67:

同舊版比較.......外型線條係細緻左.....不過可以擺o既pose有限.......
舊版話晒可以有射擊mode.......
舊版個盾都型D......
咁硬膠膠,點解唔玩Robot魂呢?:67:
咁硬膠膠,點解唔玩Robot魂呢?
常威 發表於 18-10-2012 07:14 AM

Robot魂 貴10倍 :56:

真鮑 同 鮑片 比:67:
我都係見到li隻散賣.....有理冇理買左先.....
當時仲有幾隻.......曾經猶豫買唔買夠3隻一小隊:6 ...
panzer_jimmy 發表於 18-10-2012 02:12 AM

算把啦。。。一隻過下癮已經好夠!:67:
咁硬膠膠,點解唔玩Robot魂呢?
常威 發表於 18-10-2012 07:14 AM

我又唔係好鍾意Robot魂喎。。。:38:
但係推出既00 ...
sundaydriver 發表於 18-10-2012 12:30 AM

師兄, 之前小弟都有儲開舊version 既FW, 無論造型, 上色和手工都好吸引. 今時今日的FW, 真係冇咩誠意之作(個別例子不計).

小弟POST 數張舊物 - 迷彩GM SNIPER

師兄, 之前小弟都有儲開舊version 既FW, 無論造型, 上色和手工都好吸引. 今時今日的FW, 真係冇咩誠意之 ...
coinnioc 發表於 18-10-2012 09:53 AM

哩隻確實唔錯!!起碼支槍可以單獨拆開,擺多幾個唔同既姿勢!!:$
正圖支持!:71:

今次可以一套入! :-)
當年吸塑FW有Volks既造形村參與的確正正正.......多謝bandai將此系列變相摺埋幫我慳錢

0080 ~ 0083 都係我至愛嘅高達系列!! :71: :71:

熱烈支持一下~~~ :71:

我都係FW呢個系列既Fans~~~

吸塑版本,我當時都係畀佢地既造型吸引左

比例唔啱最誇張都可以話係Part 10既自護...

不過要在同等價錢遷就唔同比例機体, 商業角度的確比較難...

我原本也放棄了此系列, 不過因為對BLUE DESTINY有忠爱,

所以Fusion Works GUNDAM STANDart: 12 彈又遀坑了...

這次的GM SNIPER II 我也一定會收, 不過還未取回家... :26:

也計劃了下次的改造了...

另外coinnioc 和 歪勾 兩位大大贴的圖也很讃 ! :71::71:

這兩隻我也有收~~~有空也想分享一下~~~
熱烈支持一下~~~

我都係FW呢個系列既Fans~~~

吸塑版本,我當時都係畀佢地既造型吸引左

比例唔 ...
B.boy! 發表於 18-10-2012 08:12 PM

黎多一張

我最爱這套的Z , 米加炮超巨型~~~

如果THE-O造得更厚重更好~~~

白卡就手小一點就更美型...
It's GFF & FWUO attract me to be back to toy/model... yet both are dead....:oh: