Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1月 SR超合金 天元突破 紅蓮螺巖 & 漢之鑽頭 Set(官圖P8,新圖P11)

看真D機械人和鑽的size,鑽其實跟天元ka的大小差不多。
gazza1211 發表於 29-9-2012 12:39 AM

即是隻基本SR天元只有飛行器,但連一個鑽都冇⋯:what:
所有鑽也是另外出!:oh: Bandai 真是PK⋯

不過,對於有千值練的玩家們可能是個好消息呢:^
如果隻 SR size 同隻千值差不多,我會入Set鑽。
因為就算有 Ver.Ka版 個鑽大,其質數太差又不夠尖,始終不太襯。
官圖中 set SR鑽看來不錯。:^
其實鑽頭set收得二千幾円,跟多小小件都唔怕死
mokfung1985 發表於 28-9-2012 06:25 AM

一個大鑽,一個大鑽effect,28個細鑽再加一個頭飾都仲唔夠多件?
Se t鑽唔知啱唔啱千值練個位插...
看真D機械人和鑽的size,鑽其實跟天元ka的大小差不多。
gazza1211 發表於 29-9-2012 12:39 AM

係, 根本就唔夠大
都係希望千值練個GDB計劃成事吧
一個大鑽,一個大鑽effect,28個細鑽再加一個頭飾都仲唔夠多件?
Devil_Fudou 發表於 29-9-2012 10:37 AM

問題係個鑽令到成set野好唔低……一係就直頭跟個大鑽丫嘛,呢個唔大唔細咁:53:
要入手了:71::71::71::71::71:
頭像被屏蔽
不知最終鑽頭尺寸多大?

看來SR超合金要悄悄漲價了
鑽頭要越大越好!!但是分开出是不是有些揾笨?
Larger drill is better but bandai and sentinel ones could not hold heavy weight.
天元粉絲必入,超合金都未出過1/144
真係好鬼似山口式, 唔睇真d完全唔覺有分別:(
還我OG系列 !!!!!!!!!!! 快D 出 超力電磁俠 V型電磁俠  超獸機神  大武士  我要以前機戰系列呀!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
超重神又無/_\ 傷心
呢隻將會係我第2隻SR合金...:45:
千值練,這隻一樣必入!!!!!!!!!!