Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[新品消息] 1月 SR超合金 天元突破 紅蓮螺巖 & 漢之鑽頭 Set(官圖P8,新圖P11)

咁大鑊~~~有frd今晚打過去話未有...
人仔貓 發表於 16-1-2013 10:06 PM

我行左幾轉都唔見..:56:
回復 254# 黑色三連敗

放心,呢隻唔錯。
左千右SR
我可能會考慮BODY千+SR鑽
唔急,問過相熟老闆,大把貨
真心,我都係天元fans,但呢隻SR天元應該短期不入了。

各方面好像也被千值版比下去,不知用料方面如何?!如果價低,還是可以買來粗玩。

比例方面也好像怪怪的。
回復 259# 你好

$4xx BODY ONLY..
哈囉 為這隻平反一下~

左千值練右SR

動畫設定

只看產品好像造得太誇張 原來笨大只是依照原廠設定唷:)
回復  黑色三連敗

放心,呢隻唔錯。
Garycharm 發表於 16-1-2013 10:48 PM

不過我睇完馬仔兄d相~~~非常之唔滿意佢膝蓋~~~真係太大~~~:no:

再睇多幾個report再考慮  :42:
回復 261# iptinyau2341

唔係呀~:58:
我覺得張圖似千值版本喎,特別係個body條腰同肩膀位,好有中氣~
伸脷我兩隻都冇~
不過我睇完馬仔兄d相~~~非常之唔滿意佢膝蓋~~~真係太大~~~

再睇多幾個report再考慮
黑色三連敗 發表於 17-1-2013 08:22 AM

好多網友唔鍾意佢隻腳,
見人見智啦,
我覺得有造形師個人風格幾好。

特登快 D 出post 俾你睇:
http://blog.yahoo.com/garycharm/articles/1014064/index

天元已經有咁多玩具,如果隻隻一樣就好悶喇~~~~
硬係覺得呢隻有機插到好似創聖咁兩魚幾
回復 264# Garycharm

小弟時常看您的玩具Blog ,看到您拍的紅蓮螺巖 ,又更加確信這隻必入,塗裝好看又把玩安心,整體隨便擺都很熱血,真的太吸引我了:71:。

回復 264# Garycharm

Gary大既圖影出天元突破既感覺:D

關節好似都幾緊? 可以單手托鑽唔軟落黎 唔洗另加stand:handshake:
好多網友唔鍾意佢隻腳,
見人見智啦,
我覺得有造形師個人風格幾好。

特登快 D 出post 俾你睇:
...
Garycharm 發表於 17-1-2013 10:29 AM

Garycharm兄影得好靚 :shiny:

睇完您d相又想買番~~~雖然仲係接受唔到個膝蓋 :D
有冇師兄試過sr鑽用在千值上
回復 269# 幪面超人RX

轉自"SRC天元突破 (part1+part2) 完成" 57# vearemember師兄:43:

拍埋一齊比,各有千秋. 千值造型及手功精細, SR線條表現有張力夠迫力.

我就費事屋企成籮野玩具而且重覆角色, 眼見佢地比例差唔多, 所以早前膽粗粗只入鑽頭駁俾只千值試驗組合. 只千值尐位就緊係唔o岩插架喇, 用BLUE TAP硬拼黎玩. 結果如下:

比例大小如預期中ok~ 不過, 你知喇, "僭建"哩家野緊係無咁穩固, set造型還好, 一玩起上黎就緊係唔ok啦~