Toysdaily 玩具日報

查看: 21197|回復: 25

[玩具攝影] 新人分享聖衣神話冥王篇 (13-10-2012更新幾張照片)

由於攝影技術有限~ 各位不要見怪~ 只想分享一下~

(一) 都知道係有D大細邊, 但兩邊溝埋反而好似格格不入..........

(二)呢邊係潘朵拉同三巨頭的冥鬥士

(三)呢邊係冥黃金...

中間當然係哈帝斯同左右護法~

(四)呢隻係第一隻砌既EX, 因為要等個場景送返來, 所以呢隻係我第一隻想砌既EX黃金

(五) 同場加映童虎伯伯.... 其他EX會陸續再放埋上去

今日(10月4日)再加左幾張相~ 排左少少位~ 嘻嘻~

砌多左三隻EX.... 同埋..........天秤!

童虎老師~ 嘻嘻!

射手之前大家都見過啦~~ 不過個POST變左少少~~

至COOL亦係我的最愛雙子~~

好英偉既獅子!!

剛剛新鮮砌完既白羊~~

來一張四人集體照~

13.10.2012 更新 (教皇及天蠍)

好圖~~~~~~~~
舊黃金冇儲嗎?
星矢果然要儲成套放晒出來先有Feel
慶幸自己無中毒:73:
好圖~~~~~~~~
舊黃金冇儲嗎?

denniskwong 發表於 25-9-2012 11:52 AM

無呀~ 因為舊黃金D樣怪怪地, 所以無儲, 見到EX靚仔好多~ 所以........................中毒了!
星矢果然要儲成套放晒出來先有Feel
慶幸自己無中毒
Piglet 發表於 25-9-2012 01:20 PM

無計啦~ 細個無錢買大系, 依家搵到少少, 咪搵返D童真囉~
最初都係買左隻冥水瓶..... 睇睇下一隻好單調...... 買下買下...................
依家仲要中埋EX毒...........
好在無中皇級毒....... 如果唔係.............. 就真係無得救......
同樓主的境況一模一樣
呢家好似報仇咁報地買Ex及週邊商品
不過我想問樓主你個櫃d玻璃幾多分厚的?
我訂個教皇殿場景都1x kg重我驚佢頂唔順所以擺了在最底層
同樓主的境況一模一樣
呢家好似報仇咁報地買Ex及週邊商品
不過我想問樓主你個櫃d玻璃幾多分厚的?
我訂個 ...
ahprc 發表於 25-9-2012 08:30 PM

我塊玻璃係2分(約8mm)厚, 其實我都擔心緊, 因為我個場景係12kg重, 不過覺得放最低層擺黃金EX又好似浪費左, 所以冒險放o係最高, 希望無事啦~
不過我怕放哂EX之後會重好多............ 依家都驚緊........
我唸遲d可能要換埋實心木板穩陣d,但又驚個鋁塞頂唔順,玩場景其實都幾多顧忌
btw我上內地d網站,見到佢地既玩家可以DIY自制場景,仲要效果好專業的:74:
真係睇到我眼到突埋:@
大大場景在那裏買,平唔平
我唸遲d可能要換埋實心木板穩陣d,但又驚個鋁塞頂唔順,玩場景其實都幾多顧忌
btw我上內地d網站,見到佢地 ...
ahprc 發表於 25-9-2012 09:35 PM

係呀~ 真係整得好靚~ 好勁! 最衰屋企無咁多位~ 如果唔係買哂返來! :38:
大大場景在那裏買,平唔平
古仔 發表於 26-9-2012 02:16 PM

個場景在"逃保"買, 我呢個連運費大約8百頭港紙, 有興趣可以上去SEARCH "聖衣神話 樹脂場景", 就有好多~ 唔同組口唔同價錢... :36:
唔錯呀,十扑十扑~~~~
正呀, 又有星迷加入, 十卜呢......仲有正場景~ 期待post多啲正相~:71:
小弟新買的冥三神full gear時發軟蹄:70:站立不能,又唔想加支架,唯有挨牆企,無哂美感:79:
希望N年後的Ex會出返,呢三隻我變佢做冥衣形態算鳥
冥衣真係好靚,之前放左兩隻神,現在好想買返:56: