Toysdaily 玩具日報

查看: 7377|回復: 29

[個人收藏] 終於等到了!! MY BATMOBILE!!

細細個已經渴望有一部蝙蝠車(BATMOBILE),雖然唔可以好似周杰倫訂造一部1:1,但呢部1:6已經令到我好滿足!!
唔係好識影相,略影幾張!!
第一次出POST, 多多包涵^^

真係超級大部!! (好好彩趕得切9:55PM 衝入HOTTOYS拎走佢...)

例牌一張內盒照...

霸佔成張食飯枱咁濟...

試橙!! 無問題!!

最後入櫃!! 上層同下層一樣大小,遲下迷彩TUMBLER~

PS:
發現呢架野好多地方出錯...
右邊最後果支架o既黑色伸縮接口超緊... 插到成身汗先入到, 但應該伸縮唔到囉... 左邊就一D事都無...
第一排支天線跌左出黎, 插返入去又唔影響o既...
入電芯果個蓋又係勁難放返入去... 放到但唔岩位的...
到底要拎返去HT, 定係由得佢... 真係煩... 咁大部唔想拎出拎入...

最後,多謝欣賞~~
后轮看见裂痕∼。。。。。
公喜公喜!!!!有埋個櫃放,,,更加開心.....
回復 2# wingsis

果條唔係裂痕, 係車胎包得個軸唔夠貼, 所以見到有空位....
總之錯漏百出, 唔知肯唔肯/應唔應該 去換...
:71:
Congra CHing~~ 1 st post!:61:
Thanks for share
頭像被屏蔽
細細個已經渴望有一部蝙蝠車(BATMOBILE),雖然唔可以好似周杰倫訂造一部1:1,但呢部1:6已經令到我好滿足!!
...
kimlam 發表於 18-9-2012 02:23 AM

師妹 , 入電芯果個蓋要對準個螺絲位入左去另一邊先用少少力 “拍”入去 ………. 呢樣staff 都唔識
回復 6# communistic

其實我係男樓主,只係個acc係女朋友註冊… share一齊用…
個櫃係照架車嘅size黎訂造架,所以岩岩好~~
仲有少少位可以斜斜地放^^ 或者放Batman都得!!
頭像被屏蔽
回復 7# Dr.AL
AL師兄,其實我係師弟…
多謝提點,等我今晚返去試試先~ 琴晚整到火滖,手都痛埋…
不過以上錯位地方都唔影響外觀就算… 反正D定風翼都唔會搞佢…
我都費事拎返出旺角,真係太大架喇!! 分分下一架花玻璃仲死…
頭像被屏蔽
回復 9# Vendetta

總之每一架都有少少Sad位…
其實唔影響外觀,車身&玻璃唔好花或者有膠水漬,我都算喇…
接口位真係敗筆,左邊ok,右邊有事,要用力整又怕整斷…
師兄要留意^^

唉… 真係有少少sad位,到底換唔換好??
咁鬼大部拎出拎入!? 可能第2架sad位仲多…
要架車十分完美,真係同今晚中金多寶差唔多…

祝其他未拎車嘅師兄都全部好運!! 架架靚仔無事^^
回復 8# kimlam
車身唧闊度around 18.5”樓主個櫃我估最少有兩尺闊呱.
回復 11# Ricky康康

應該係合唔埋的,已經google左九千幾次~ 放心!!
回復 13# thiam
個櫃係造36" x 22",減返玻璃位應該係34.5" x 20.5" 左右啦,每層高15"