Toysdaily 玩具日報

[劇場創作] 御姐喵劇場HBR篇-第一章 用兩格作介紹的敵人肯定係幹部

上集http://toysdaily.com/discuz/thread-191407-1-1.html
雖然我上集說過可能幾星期才更新一次,但我隔了一星期就忍唔住拍了

紅莉栖:大家好,第一章來了~上集講到…我上集都冇正式出場,唔清楚發生咩事呢,所以請自己去看回上集吧~順提一帶,今集我都冇出場機會…喂!編劇!你又淨係叫我出來做開場白嗎!

梓喵Decade:一個人出名都幾麻煩…

Tiger & Bunny:破壞者!你罪大惡極,接受處決啦!

梓喵Decade:冇錯喇就係咁,這對基友又來挑戰我…

梓喵Decade:你們次次都輸給我,應該話屢敗屢戰定屢戰屢敗?
Tiger:今天的我們沒有極限!
Bunny:今天我們一定能打倒你!!

Tiger:先由我來,喝!
梓喵Decade:都說了…

梓喵Decade:你不夠我打的

Bunny:風雷電!

梓喵Decade:又冇風又冇雷又冇電的風雷電…

梓喵Decade:係不能打倒我的!

狂徒:係時候武力介入了

梓喵Decade:咦!!

梓喵Decade:是誰射過來的!

狂徒:係我

梓喵Decade:喂先生你誰啊!

狂徒:我的名字係狂徒,我就係正義,世上所有異能者都係邪惡的,所以我要消滅所有異能者!

狂徒:而我第一個獵物就係你,世界的破壞者!

Tiger:要消滅所有異能者?咁即係我們的敵人啦!
梓喵Decade:用兩格作介紹的敵人肯定係幹部!Tiger,Bunny,我們暫時聯手吧
Bunny:好吧,對付完狂徒我們才繼續決鬥吧!

Bunny:上吧!大叔!
Tiger:嗯,小兔兔

狂徒:Tiger Bunny,我今次的目標唔係你兩個…

狂徒:係破壞者才對啊,先睡一睡,下集才解決你們!

梓喵Decade:新登場威能嗎!不過我都有主角威能!

梓喵Decade:喝!!
狂徒:喝!!
本集完

話說,在上集已經有人估中狂徒的真正身份,
「可惡的____!咁快估中我仲洗拍!」
話雖如此,我仍會繼續拍的~下集見~
回復 1# 御姐喵

主角威能:66:
我咁快估中真是對~不~起~啦!
(因為其實我原本都諗住喺斷手哥入面加呢樣嘢.........
我咁快估中真是對~不~起~啦!
(因為其實我原本都諗住喺斷手哥入面加呢樣嘢.........
Hard-Moriko 發表於 14-9-2012 10:35 PM

你劇場的BRS都要變狂徒嗎...
別跟我說斷手哥的最終BOSS係狂徒
你劇場的BRS都要變狂徒嗎...
別跟我說斷手哥的最終BOSS係狂徒
御姐喵 發表於 14-9-2012 10:47 PM

不,我係指俾_ _亂入劇場~