Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] medicom mafex batman

終於拿到MAFEX隻batman喇~啱上手感覺關節鬆緊好似無蜘蛛咁好,雖然隻蜘蛛關節都唔算好掂,比較唔中意佢肩關節,比較鬆,成日都覺得整成就咁一個球形關節唔係咁禁磨。
隻蝙蝠特別肩關節位置,一開盒拿上手就即刻成隻手臂彈咗出去....仲鬆過隻蜘蛛,而且加上肩位有軟膠,所以增加咗唔少“彈性”...我呢一隻左右手抬高程度都唔同,唔可以達到可動極限,到咗差唔多角度就會比肩度舊軟膠彈開隻手臂,股關節都有少少鬆。不過問題唔大~
可動嘅話就預咗無蜘蛛咁好噶啦~面相反而真係幾好,肯定就唔可以拿十二寸果D對比啦,價格差咁遠,但係單講一隻三魚左右嘅可動就真係好正啦。
不過個眼珠比較偏向左上,所以如果想要擺出自然D嘅pose就要拗抵D個頭同側側地~
下面隨便擺下啱影嘅幾張相啦,希望啱各位CHING口味~

第三部入邊印象非常深刻嘅一句話就係"The mask is not for u. It's to protect the people u care about."
真係超級無敵勁中意呢一句話:D

唔知呢個系列會唔會出JOKER呢~:p

雖然高過SHF成個頭,但係擺低少少企埋一齊又好似同系列咁喔。

最後放埋之前影嘅蜘蛛仔就收工了~多謝各位捧場~:(
頂下先…………………………………………………………………………
正,影得夠晒神秘:71:
回復 3# kyo353

多謝CHING支持~故意影黑少少,希望可以影出batman果種感覺~:35:
蕉人入了, 三魚有找
嚇屎人咩, 打燈影到咁鬼靚