Toysdaily 玩具日報

[報告] 收到消息,ML Wave 3 明天會返貨!!!

回復 120# hhbto

大貨不是已經到了嗎?
狗狗都仲未返貨..........
唔覺意見到
http://marvelousnews.com/index.php?catid=23&itemid=12336
有好多正野
但係09年既圖
有d角色最近(已經)出左
但係有部分唔同
(Constrictor閉口變開口)
e d會唔會係試版??

另外一問e個角色係邊位?
http://i.marvelousnews.com/g/index.php?mode=view&album=2009_San_Diego_Comic_Con%2FHasbro%2FMarvel_Legends%2FPreview_Night%2F&pic=079.jpg&dispsize=600&start=0
前臂的轉動放回手瓜/肩膊關節像男性素體一樣,還加了接地關節
下盤/大腿的可動幅度看起來也提升了不 ...
Devil_Fudou 發表於 9-9-2012 01:02 PM

肩膀&上臂之間的旋轉,還有腳踝貼地很不錯!!!

如果手肘是雙重關節就更棒囉!!!

(Hasbro怎麼不乾脆點,一次到位呢...)
唔覺意見到

有好多正野
但係09年既圖
有d角色最近(已經)出左
但係有部分唔同
(Constrictor閉口變開口 ...
kaselai 發表於 9-9-2012 11:08 AM

呢d係09年SDCC時show出嚟,係佢地特登整出嚟既prototype,俾大家投票,勝出果3隻會出2pack,而3隻搭檔就由Hasbro選出

最後Deadpool,Valkyrie同Black Widow勝出
而Hasbro就搭上Warpath,Hulk同Winter Soldier

呢3個2-pack就係兩年前出果d

你問果個角色叫Terror Inc.,一個基本上冇咩人識既角色
肩膀&上臂之間的旋轉,還有腳踝貼地很不錯!!!

如果手肘是雙重關節就更棒囉!!!

(Hasbro怎麼不乾脆點 ...
geo000099 發表於 9-9-2012 11:55 AM

始終要控制成本,而且女角銷量比男角差這個是美玩,甚至美漫的定率,所以能投放的資源是會俾男角低一點吧
而且女角的手臂沒男角的粗,如果關節位設計的好的話,不用雙重關節也可以造到不錯的可動幅度的
但這個壯女素體的手肘可動幅度能去到哪裡,就真的要等出來後才能清楚吧
回復  Devil_Fudou

佢上wave有 daken
下wave有sentry
感覺上有d似補完dark avengers...

係完左好耐 ...
charice1219 發表於 9-9-2012 01:22 AM

以我既分晰,出Daken同Sentry都唔未必同Dark Avengers有關

Daken呢個角色點都會出架喇,只係佢Dark Avengers套衫比較出名,而且可以用Wolverine個名扮大角
又可以出masked variant,所以選摘用Dark Wolverine套衫出

Sentry又係New Avengers,又係Mighty Avengers,出Sentry都唔一定代表係Dark Avengers呀

重點係Dark Hawkeye,Dark Hawkeye套衫大部份都要新造,除非佢用返Toybiz隻Hawkeye黎改,但其實都有好多位唔同
如果新造一隻Dark Hawkeye,d parts可能又冇乜其他角色啱用,重用唔到,又冇得食住漫畫個勢谷銷量,所以我覺得出既機會細d

我諗睇吓Wave5隻Moonstone會唔會有Dark Ms.Marvel variant係關鍵
如果出Moonstone唔出埋Dark Ms.Marvel,基本上就唔會再有機會出
但我覺得Moonstone variant好大機會會係另一個角色,就好似Wave4 Iron Fist既variant唔係綠色衫,而係另一個角色Protector咁
回復 127# Devil_Fudou

devil大大果然分析全面!!!!

我無諗咁多商業上既野:64::64:
sentry個look咁岩係dark avengers個look所以先咁覺得...
因為之前都出過幾次...如果無真係可惜...

唉 始終無機會入一隻舊衫既新hawkeye 可惜...

我寧願要dark ms marvel :66::66:可惜無...

btw, 原來 iron fist 異色係 protector... 仲諗住兩隻入晒...
請問大大 wave4 仲有邊隻係有買色版 除左she-hulk 同 iron fist:64::64:

devil大大果然分析全面!!!!

我無諗咁多商業上既野
sentry個look咁岩係d ...
charice1219 發表於 9-9-2012 10:25 PM

Iron Fist/Protector
Red She-Hulk/Savage She-Hulk
Sentry/Hyperion
Archangel(blue)/Archangel(X-Force)
X-Force Wolverine
Ultimate Captain America

上星期過大海見到ML都返左, 基本上齊款正價任簡 :50: (香港而家正價係169定189? 開始模糊了......)  澳門明明就是美玩福地嘛.....

因為之前已入左想入O既款, 所以冇再入..... 可幸O既係仲有得入番MU FF spiderman 同 Scalet Witch~
澳門 邊樹有得買:77:
澳門 邊樹有得買
HingGor 發表於 10-9-2012 05:52 PM

玩具鋪雜中果幾條街, 斗斗, 八佰伴.... 不過有時都講運~
回復 127# Devil_Fudou

CD ROM忍唔住留言,
我好想佢出DARK AVENGERS!!!!!!!

可惜淨係ARES都已經覺得無咩可能會再出...

CD ROM忍唔住留言,
我好想佢出DARK AVENGERS!!!!!!!

可惜淨係ARES都已經覺得 ...
kiwi 發表於 11-9-2012 01:02 AM

我都想要戰神.....果代真係好難搵........如果孩佬好似笨大咁可以比人set咁訂返d舊figure就好:79:
究竟有無紅DP出架? :53::@