Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] ~行星試相館~ 全新啟動 Ultra Act *七號死去之時! 東京沉沒之刻!*

水戰都有 師兄真係DUM本AR:71:
影完真係要好好護理佢啦:71:
水戰:50:
會唔會整壞七號:he:
雖然會出ver.2:(
回復 13# Jono@行星試相館

下次回你post要請食"長腳蟹"...或"呂胃儀"...都可以:35:
Support 師兄!!
水戰真係好正!! 搵日都要攞隻leo去浸下先!!
今次玩水都好正呀
不過玩完手尾有排汁
skbe 發表於 5-9-2012 11:34 AM

感謝skbe兄支持!! :64:

說來話長, 水戰真係難度高, 因為D水壓會不斷將D大廈推倒, 當你排好一棟大廈, 隔離就倒了, 要再黎過...

而且玩具又難拿平衡, 仲有隻蟹放落水度, 會讓D水臭晒, D玩具都臭埋...

影相不能太耐之餘, 要不時拿番D玩具上來抹乾, 防止臭晒...

結果用左成五六個鐘頭才拍完...拍玩後馬上沖洗, 弄乾...真大陣象.

不過效果滿意, 算抵番晒啦. :35:

Jono師兄影得好有愛啊...今次系用RObot魂地台附屬嘎野做場景?
kaikazemi 發表於 5-9-2012 12:15 PM

感謝KK兄支持!! :64: 其實場景沒甚麼特別, 只係用左一個平時焗野用既玻璃盤, 裝水, 面積剛剛夠超人同怪獸, 如下:

原來是小道具,大場面!:DD
:shiny:好好睇,師兄有心有力的玩具攝影,不得不讚
Nice , thx for sharing:71:
為了玩具攝影,Ching 可算奮不顧身了!

一如以往,相好正

如果大廈頂可以加埋你既必殺 - LED, 效果一定更強哦!
很好的分享~~~~~繼續努力吧~~~~~~:handshake:
十卜超有心既超人POST!!!
將水戰再現唔係個個玩家都捨得做 C兄真有愛!!
比著我都唔捨得唔得唔比讚!! :):)
話時話 其實之前系新聞見到日本福島地震d畫面 小弟腦海就浮現尼奧第1、2集同OP d畫面
可能自小已經超人尼奧套劇洗腦...
出色的怪獸:71::71::71:
故事有張力
SEVEN加油
very good......
十卜個人創作!
不過少少意見,可能D燈打光D會好點,現在唔太睇得清楚是在水戰