Toysdaily 玩具日報

查看: 23025|回復: 50

[玩具攝影] ~行星試相館~ 全新啟動 Ultra Act *七號死去之時! 東京沉沒之刻!*

行星試相館, 九月新啟動!

休息了一個月, 想試下一些新想法, 新創作, 同時也趁著夏天未結束之前, 在工作之餘到四處走走, 尋找新靈感和新外景.

拍了幾篇特集, 試左幾個外景, 效果也不錯, 希望今後幾個月可以跟大家分享!

接下來, 行星試相館也請各位多多支持!

休息期間, 看到很多Ultra Act帖, 作為超人迷, 當然每張都看了, 佐菲同翻生吉田, 看來都係這個夏天既主角.

不知不覺又看回一些昭和超人, 那時後幾乎每套超人都有其他兄弟Cross-over, 真係好好看.

最記得係太郎有次死左, 仲有佐菲重傷, 真係好緊張. 以前雖然沒那麼多CG, 但故事真係好巴閉.

係那麼多昭和超人中, 對我印象最深既其實係七號, 因為感覺佢最有靈魂, 最打不死, 最堅持到底, 要說英雄, 七號可算是俵俵者.

但係其實讓我對七號最入迷的, 係看佢師弟個陣! :35:

各位咸超迷, 應該知道我在說哪位吧!

在這裡賣個關子, 行星試相館將會一連兩篇, 嘗試重演這場超級大水戰, 1974年這篇充滿悲情和感動的開場篇 -

"七號死去之時! 東京沉沒之刻!"

在又一非常平常的一天, 東京出現了怪獸!

怪獸無情地戰開破壞...

這隻身長九十米, 體重十萬噸的怪獸 - 吉古拉斯, 從海上牽起一股二十米高的大浪, 從東京灣慢慢進佔東京.

怪獸和海嘯, 把高樓大廈一棟棟推倒, 地球防衛隊 MAC, 完全沒有抵擋之力.

眼見東京快要完全崩壞沉沒, 難道就沒有人能夠阻止嗎?

不...

在這裡還有一個人.

地球的最後防線, 人類的最勇英雄.

Seven...~!

Seven...~~!!

Seven...~~~!!!

"為了我身後的這個城市, 還有眾多沒避難的人群, 我一步都不能退!"

超人七號與吉古拉斯展開了激戰!

吉古拉斯的力量太強大, 超人七號陷入苦戰...

"不, 我是不會放棄的!!"

超人七號使盡全身力氣, 總算從怪獸的壓制中擺脫出來.

時間一分一秒地過去, 超人七號仍然沒有對付眼前這龐然大物的方法...

糟了!!

受到吉古拉斯的電光射中, 超人七號身體麻痺了, 掉進水中動彈不得!

吉古拉斯向超人七號逼近, 打算把他淹進水裡, 超人七號, 危險啊!

超人七號在地球上的活動時間只有大約三分鍾, 能量燈開始閃動代表著能量下降, 超人七號, 加油啊!!

"啊!!"

超人七號被大怪獸吉古拉斯逼入絕境, 同時東京也面臨被大水淹沒的危機, 到底超人七號會否沒事呢? 東京又會否得救呢?

敬請收看下集!!
正啊~~~~期待下集~~~尼奧會唔會出場呢?
正啊~~~~期待下集~~~尼奧會唔會出場呢?
leo_yamtszfung 發表於 5-9-2012 10:14 AM

感謝leo兄支持! 哈哈, 下集, 先賣個關子吧! :73:
有心機 靚圖 支持:71::71:
期待下集:52::52:
果隻怪獸?..明明就係樓大你食剩既長腳蟹蟹殼wo....:63:..我都好想食呀:43:
身為超人迷點可以唔十卜!
不嬲自己都好鐘意睇超人的水戰:71:
期待下集!
好睇呀~~連水戰都做到出來~!!!:@
今次玩水都好正呀:71:
不過玩完手尾有排汁:36:
:DJono師兄影得好有愛啊...今次系用RObot魂地台附屬嘎野做場景?
一個字, 正!!
期待下一集......
模仿對白好有feel,仲要整埋個水境,成件事感覺更加真實:handshake:
但點解jono兄用咗個新acc:47:
打水戰,好玩啊!:)
支持!
有心機 靚圖 支持
期待下集
YiuTOFA 發表於 5-9-2012 11:00 AM

感謝YiuTOFA兄支持!! :64: 希望下集也能讓您滿意!

果隻怪獸?..明明就係樓大你食剩既長腳蟹蟹殼wo......我都好想食呀
老文 發表於 5-9-2012 11:03 AM

哈哈, 老文兄果然好眼利, 反正食剩了, 拿回家當怪獸用, 效果意想不到的好! 夠真實 :71:
身為超人迷點可以唔十卜!
不嬲自己都好鐘意睇超人的水戰
期待下集!
pekachu 發表於 5-9-2012 11:03 AM

感謝pekachu兄支持!! :64: 對啊, 以前D水戰真係打得好好, 落足重本, 而家就, 潛晒水落水底打了, 用CG, 省回模型...

好睇呀~~連水戰都做到出來~!!!
AR樂 發表於 5-9-2012 11:10 AM

感謝AR樂兄支持!! :64: 請留意下集!
Nice , thx for sharing:shiny: