Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 2012-13年 仮面拉打 WIZARD 開心討論區 (大家努力推吧 ^_^Y)

原來貼了個有觀眾吐嘈的版本…
不知看正片還是吐嘈好:66:
睇完第一話。
第一集已經超多特效。

動作場面不俗。
女角也不俗…

看來…可以一看:shiny:

不過,腰帶會否太複雜了?戒指也太多太麻煩了吧?
造型的確有響鬼感,
但有懷念的魔法戰隊的魔陣變身法,
更有魔法龍的出現呢~~~
自己感覺係「又要向rider致敬嗎」?
樣---似響鬼
武器+救女警---激似電王!!!
電單車---似劍的車
龍---似kiva
電單車「變身裝在龍上」---最估佢唔到!!!名乎其實的龍騎吧?!架車方面,重唔似夜騎?!

換指環太多了吧?每做一樣野都換,有少少覺得煩,個女警隻戒指又點呢?就咁算喇?豪畀佢?

[KRL][假面騎士Wizard][01][戴戒指的魔法師][試看版]

http://www.youtube.com/watch?v=2XZIveI3j7k&feature=youtu.be
一.音效多係因為個d係咒語(官方話個wo),係用來幫Wizard唸咒......
二.唔係回到過去....只係進入內心世界
三.我反而覺得風格似Kuuga~~~~~
如果冇條群...個做型會好睇d:53:
個女警好似陳法拉:50:
條女真係好似法拉:66:
land form個頭真係睇到笑左~無喇喇變左隻麻雀咁四四方方:DD
回復 17# 原罪

第一集梗係要show-off喇, 要引人興趣丫麻; 唔咁做, 第二集收視指數好易跌架...:ar:
睇完第一話。
第一集已經超多特效

動作場面不俗。
女角也不俗…

看來…可以一看

不過, ...
原罪 發表於 3-9-2012 12:30 AM

咁先出事,kabuto頭幾集clock up都做足,但之後budget..............:44:
其實我覺得5錯,至少個樣第一眼已經接受到...至於內容就好似有D新鮮感...但係個男主角就好似有D 0N 0N 低既感覺...有待改善....
回復 27# PandaF91

同感.....有少少生硬,d表情!

個人覺得第一集中規中矩,可能真係睇得太多rider了,希望編劇之後有更好表現。

此編劇係響鬼(前三十集)的兩位主力編劇其中之一,之前響鬼因被迫轉路向而同東映鬧反了,後來的decade響鬼篇,東映曾想邀請返佢寫但最終吾知點解吾成事。今次再合作但無左最佳監製拍擋高寺成紀(古迦,響鬼的監製),吾知會出到乜野效果了。佢都寫過古迦,rider系列亦只同高寺合作過,所以有大大話有啲古迦感覺。

嘅然有法拉警察,希望吾好再有一向通病,打到大大鑊都無警察果邊的介入⋯

最令我不安係啲變身聲效,幾肉酸,支槍必殺係叫shake your hand,好難相信係咒語呢,好在佢做出的音量不大,不太清楚,否則真係難頂⋯please please
我覺得主角ok, 拉打做型就……

但係最唔鍾意佢啲變身聲效 : 太多同太煩了!

仲有, 做乜個男主角開鎗果吓要抄 "殺神特工"? 又係打橫枝鎗, 子彈又係曉轉彎 ~