Toysdaily 玩具日報

查看: 6115|回復: 11

[劇場創作] 超嚴肅劇場(?)斷手哥的鬼畜美學(喂!)---第五章----變........身........!!!!!!

嗯,個劇場隔咗好耐........因為要等SHF SC先可以開始..........:((明明係你唔記得咗!
第一至三集
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=188035&highlight=
第3.5集
http://toysdaily.com/discuz/viewthread.php?tid=188603&highlight=
各位師兄有咩意見歡迎提出:64:
唔講咁多,開始~
第五章----變........身........!!!!!!

上回提要:

SC:雷射劍!!!!!
當麻:好險........

SC:學姐...........

SC:學姐,冇事丫嘛?
BL:大丈夫,萌大奶

當麻:你兩隻嘢日光日白唔好喺到亂放閃光彈得唔得......orz

SC:你地對黑雪學姐做咗D咩........不過你唔洗答我.....

SC:我唔會原諒你地架!!

當麻:又要打= =
BRS:= =
初音:= =

謎之男:咁即係要開片啦~各位我告辭喇~

當麻:喂!hi你.......
BRS:.....佢走咗喇.....
初音:冇辦法啦~佢都冇義務要幫我地...

SC:可惡..........雷射劍!!!!!

當麻: I CAN FLY!!!!!!

當麻:喝!!!!!!!
SC: (同上)

SC:嗚................竟然徒手就擋咗雷射劍...........

當麻:Toma punch!!!
SC:啊呸噓!

SC可惡.........Physical Burst!!
<-----(加速能力,類似Kabuto的Clock up)

SC:受死吧...........

SC:
雷射劍!!!!!
當麻:咩話!?你係幾時..............

當麻:啊...........

BRS:.....喂.....我地駛唔洗幫拖....?
初音:仲問!幫手啦!

初音:二蔥流!

BRS:.........李氏加農砲!(?)

SC:What‘s that!?

BRS:................!!!!!!
SC:嗚..............

初音:Switch!!
BRS:........係.........

SC:啊...........................

SC:搞錯.........你地會唔會勁&#21655;少少............

SC:又黎..........

初音:唔該晒~

當麻:喂.........你地會唔會勁&#21655;少少............

SC:MP值終於滿了.........
當麻:做咩你同黑色&#22000;個人一樣架!打唔死ge!?

SC:哈哈!我MP值滿&#21655;就代表住你地死期到喇!變........身........!!!!!!

SC:僕,參上!
當麻:佢真係識變身sosad
初音:好似冇咩分別..........

謎之聲:右上角............Fail

(待續)
d對白惡搞得好正~
好好笑呀,:34:如果主人公糸shf既大雄仲好笑:he:
d對白惡搞得好正~
御姐喵 發表於 29-8-2012 09:13 PM

多謝~~~:35:
其實我有D驚d對白會太長氣...............:50:
好好笑呀,如果主人公糸shf既大雄仲好笑
ShuXInori 發表於 29-8-2012 09:51 PM

多謝啊~~~:shy:
如果大家笑唔出就弊喇........<-----好擔心:50:
其實我用當麻做主人公係有原因架~:DD
因為之前玩斷&#21655;當麻隻手先想試下整劇場~(雖然個故事同當麻斷手冇咩關係:DD
大大整得好有心機:71:
當麻變&#21655;Gundam:66:
等待第六章:71:
「.....喂.....我之後仲駛唔洗幫拖....?」

初音:「睇下點啦!對手表現咁弱多數都唔駛喇」
三打一之後戰況一面倒:68:

當麻背部配件好match:71:
右上角Fail得好:36:
李氏加農砲 笑死
黑岩支炮升級后咪可以變成阿姆斯特朗加速噴氣式阿姆斯特朗炮:DD
大大整得好有心機
當麻變&#21655;Gundam
等待第六章
Yin~ 發表於 30-8-2012 11:22 PM

多謝~~~~:35::35::35:
「.....喂.....我之後仲駛唔洗幫拖....?」

初音:「睇下點啦!對手表現咁弱多數都唔駛喇」
三打一之後戰 ...
BRS 發表於 31-8-2012 01:41 AM

依家睇番都有D怪:DD
BRS同初音勁過龍tim~:34:

當麻背部配件我可是精心挑選的~:x (你吹&#21526;~
右上角..........原本唔打算講出黎......但唔講出黎我po上FB就有一班FD講:31:
(佢地最叻搵重點以外ge&#22050;.............
自己吐槽好過俾人吐槽:DD
李氏加農砲 笑死
黑岩支炮升級后咪可以變成阿姆斯特朗加速噴氣式阿姆斯特朗炮
savage 發表於 31-8-2012 11:31 AM

李氏加農砲~<-----睇完J2男高日常借用的:DD
(J2 ge配音好唔錯~But只限搞笑動畫:Q
阿姆斯特朗加速噴氣式阿姆斯特朗炮<-----可行wor~:66:
回復 11# Hard-Moriko
J2男高我都有睇~~
幸福撲滅委員會 :x