Toysdaily 玩具日報

查看: 10696|回復: 21

[玩具報告] Ultra-Act: 原祖超人 再起動

自第一隻Ultra-Act咸蛋超人後, 都無入過呢個系列。定價一般黎講比SHF高﹐但係質素就不成正比。見隻Zoffy好似都唔錯﹐但係又唔見有貨. 見好多大大都話Ultra-Act有改善, 結果就期待呢隻新吉田。話晒舊個隻都鬆晒好耐。:(

造型就ok (其實好似舊個隻似TV版多d, 呢隻好似現代化左)不過關節都係鬆﹗特別係大腿位, 好失望。唔多企得穩。

雖然望落去同SHF差唔多,但係玩上手真係兩回事。

爆地effect part好正, 第一次玩。其他effect都靚左d (但係好似無Zoffy咁型)

之後隻Ultraman Ace 都有興趣入, 但係最好唔好軟腳蟹啦﹗

去相 :64:

新舊對比

死喇﹐ 夠鐘食藥, o必, o必, o必, o必......

動感死光﹗﹗o必, o必, o必...

家無怪獸﹐ 怪人訂住先﹗

特輯界兩大原祖icon合照

頭像被屏蔽
頭像被屏蔽
在下入了兩隻吉田就算數
六兄弟之路真是難行,放棄了!
在下入了兩隻吉田就算數
在下入了兩隻吉田就算數

好彩Ultra-Act條line之前買完尼奧兩兄弟後 我就收咗檔:43:
再一次支持insomniac兄既分享:shiny:
insomniac兄既分享好正:71:,
不過十字死光做咩事變左L字死光?:x
頭像被屏蔽
特輯界兩大原祖icon合照
insomniac 發表於 27-8-2012 06:31 PM

希望會有電腦奇俠:handshake:
Thanks for support 各位!  第一次分享咸蛋超人

insomniac兄既分享好正,
不過十字死光做咩事變左L字死光?
圭圭圭 發表於 27-8-2012 20:18

因為。。。對Ultraman唔熟﹐ 錯左都唔知  :(:34:

兩隻吉田?似乎老兄你將吉田當做超人代表所以入一隻唔開盒一隻開來玩。
我主攻六王子,平成三子,zero 軍隊 ...
劉波 發表於 27-8-2012 20:20

或者一隻新﹐ 一隻舊版吉田呢
兩隻吉田?似乎老兄你將吉田當做超人代表所以入一隻唔開盒一隻開來玩。
我主攻六王子,平成三子,zero 軍隊 ...
劉波 發表於 27-8-2012 08:20 PM

在下買兩隻是因為第一隻不幸爛了一忽仔,所以用來粗玩
為了完美追第二隻用作擺設!
頭像被屏蔽
我對電光超人完全唔識, 只見佢超級有型....想搵師兄介紹下.
劉波 發表於 27-8-2012 11:23 PM

電光超人係Ultraman嘅製作公司——圓谷公司創立30周年嘅記念作品,於1993年至1994年在日本播放