Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] [ENTERBAY] 1:4 BATMAN 劣圖幾張,不喜請插!

先來幾張手機圖:

見好多大大插哩隻點唔點,提過兩廠實(雖則唔同costume,不能比較),覺得哩隻個 ...
G'c 發表於 26-8-2012 13:13

正點啦..感謝分享
我一定要入,只是台灣還要等10月以後才有
這隻其實我有覺得不錯
比較可惜是有些配備沒有用金屬製
回復 16# 布魯斯偉恩

其實1:4如此比例的武器用金屬制對手部關節好大壓力,太重了
回復  布魯斯偉恩

其實1:4如此比例的武器用金屬制對手部關節好大壓力,太重了
chungyuihing 發表於 26-8-2012 22:33

部分啦...我是希望部分用金屬
像腰帶或者小武器小配備
i went to EB to see this figure a few times. i think this is the best looking batman  figure at the moment...it actually looks like christian bale is underneath the mask....by the way is it easy to lower the belt and also change the magnet clip position??? thanks.

其實這隻最漂亮的是那個“張口”的嘴型
另外國外同好把這隻拍的漂亮到一個不行............
張嘴的頭雕真的是我目前看到雕最像的:78:

我忍不住轉一下,是sideshow論壇的一位Maglor同好拍的,前兩天看到真的覺他拍的好漂亮....這擺在海報前面真的只有1/4才做的到...:$

來源:http://sideshowcollectors.com/fo ... 113917&page=433

可惜真的太貴.......:die:
nice share :71::71:
只可說多謝大大分享~:77:
大大條belt系晤系自己改過???我記得條belt應該無咁低ga bor
回復 20# lydiamomo0903

呢隻又罷得幾好睇喎!!!!!!!!!:@
含有一定毒性~:(
回復 24# sonsonsun

我都比張圖毒到:70:
回復 25# bunchan

我都差D............:(定D黎~仲有HT 1/4:shiny:
回復 26# sonsonsun

hahahhahahaha
我都鐘意呢套衫多過tdk
回復  Ricky康康
噴半啞光油可否改善???
kr2004jp 發表於 26-8-2012 07:26 PM

Actually really no need... the cowl is fine in person as it is. Thanks for looking and suggesting the option!

我好想買, 但驚從此之後開1:4 line, 所以只入一隻1:4 batman算,而我選擇左訂HT, 唔係話呢隻唔好,但HT個 ...
kmtang 發表於 26-8-2012 07:39 PM

我都明白到大大嘅考慮呀。。。我又可嘗唔係哩。。可是HT個隻要等太耐,同埋我已經訂左DX個隻。。。代表性我反而覺得哩套SUIT有代表性多D。。因個人嗰時中六等REBOOT等到大學。。。。嗰時重無乜人理BATMAN(唔似而家咁癲)。。同埋哩套SUIT對我來說有漫畫BATMAN個種silhouette。。新嗰件睇完套戲都覺得正,不過無咁iconic...哈哈講咁多可能我到時HT個隻都會入埋。。。

其實我覺得呢隻唔差, 我自己又比較喜歡begins版的suit, 可惜個定價對我來說高o左D, 依家只好睇各大大post相 ...
jeffloh 發表於 26-8-2012 09:49 PM

Thanks for support ah!! I use installment (0 interest) to pay so ok for me... agree too expensive. If have to full pay I won't buy too.
大大可否講下點改披肩磁石位及改低條腰帶呀。因為改完正好多,我都想改,Thank you
ice-mocha 發表於 26-8-2012 10:07 PM

大大條belt系晤系自己改過???我記得條belt應該無咁低ga bor
bunchan 發表於 27-8-2012 01:28 AM

I will try to take pictures in these few days if you can wait. But I will explain abit as follows:
(1) Cape Clips - 將頭拿走(記住連頸),跟住用手指FEEL下兩粒磁石位置。磁石原本是黐係SUIT內的一個凹位。FEEL到正確位置後就用手指慢慢在SUIT內將磁石從凹位移走,然後將之在SUIT內疑到適合位置。*注意:此方法最正係無須用任何膠水,只須用SUIT外磁石將SUIT內磁石固定便可!!!此方法是從外國FORUM大大提供的!不知這裡能否post link?

(2)Belt - 非常簡單。若您移除BELT,在BELT一邊的接駁位的後面有兩個小洞,在BELT另一邊的接駁位又有一小洞,只須用銅線穿過一邊的兩個小洞,型成一個勾位,在用銅線穿過另一邊的小洞將兩邊接駁上 - 簡單來說是將BELT接駁位加長,另到可以校到更低。

Hope this helps!!! Thanks for reading!!