Toysdaily 玩具日報

查看: 16423|回復: 46

[個人收藏] [ENTERBAY] 1:4 BATMAN 劣圖幾張,不喜請插!

先來幾張手機圖:

見好多大大插哩隻點唔點,提過兩廠實(雖則唔同costume,不能比較),覺得哩隻個BATMAN樣係最似的。BRUCE頭兩間都唔得,同意大大覺得E記個BRUCE頭似陳啟泰。

SUIT方面,其實實物隻色係頗適合的,不會太灰。所用的RUBBER很滑,似是頗好的RUBBER。但亦是由於這個原因,手部可動大減,造成"不舉"。(但其實不太須要)*注意:我自己改過CAPE CLIP磁石位置,更似電影裡的PLACEMENT。

配件:所有都係膠造的。但上色好,看來不膠。好處兼唔好處係用磁石來掛在腰帶上;可隨意擺放但要小心容易跌落及變位。細心處係腰帶內則有一層海綿,移動腰帶時不會弄花套SUIT。*注意,本人亦改過腰帶後面,令到可以更加向下移動。

整體來說我滿意,其實BATMAN BEGINS fans 亦會知道,這隻其實係甘多隻BEGINS SUIT figure 做得最似,整體比例最像電影(肥仔BAT)。期待HT亦會出BEGINS吧!(因本人較喜歡那套SUIT)。

最後當然歡迎各大大的指教啊!謝謝觀賞!
肌肉感多些更正:71:
頭像被屏蔽
純支持樓主分享 , 對呢隻真係無乜興趣 , 硬係有種吾知點既感覺 . 話佢吾好又吾係 , 話佢好正咩 , 又吾係 . 奇怪??!! 我會專心等我既ht 1/4 batman .
looks good wor. hope to see it in person and feel the material. then i can decide to buy or not.
純支持樓主分享 , 對呢隻真係無乜興趣 , 硬係有種吾知點既感覺 . 話佢吾好又吾係 , 話佢好正咩 , 又吾係 .  ...
dvddvdhk 發表於 26-8-2012 04:31 PM

先等DX 12先,1/4 有排,我都好期待~~~~~~~:$
多謝樓主分享,不過有無教學睇睇呀!:shy:
隻batman整體可接受,但配件QC就有待改善
如果胸肌大番少少就最好
不過面具點睇都覺得好怪 :51:
肌肉感多些更正
自由之翼 發表於 26-8-2012 02:09 PM

agree.. but just a tiny bit more in the chest area will be ok.

純支持樓主分享 , 對呢隻真係無乜興趣 , 硬係有種吾知點既感覺 . 話佢吾好又吾係 , 話佢好正咩 , 又吾係 .  ...
dvddvdhk 發表於 26-8-2012 04:31 PM

多謝大大賞面!H記個隻睇版整體造工好正!不過硬係覺得HT個面具樣爭甘D。。。同埋我已有DX02加訂了新DXBatman,所以HT個隻暫時唔訂。。。期待您嘅分享啊!
多謝樓主分享,不過有無教學睇睇呀!
人馬座聖鬥士 發表於 26-8-2012 05:52 PM

maybe later will do one! It's very simple! Today lazy to take pictures again hahah..

隻batman整體可接受,但配件QC就有待改善
bantocat1 發表於 26-8-2012 06:29 PM

Mine is ok.... any problems with your accessories so I can check too? Cheers!

如果胸肌大番少少就最好
不過面具點睇都覺得好怪
玩具王者 發表於 26-8-2012 06:36 PM

agree with chest area 但面具實物真係無問題喎。。。重好正添(個人覺得)
回復 5# bender

Thank you for support ah!! I agree that you must see it in person to decide....pictures won't do it justice.
回復 3# Ricky康康
噴半啞光油可否改善???
我好想買, 但驚從此之後開1:4 line, 所以只入一隻1:4 batman算,而我選擇左訂HT, 唔係話呢隻唔好,但HT個隻多武器,套suit又大D代表性,只好放棄EB呢隻。。。。
多謝分享!
其實我覺得呢隻唔差, 我自己又比較喜歡begins版的suit, 可惜個定價對我來說高o左D, 依家只好睇各大大post相了.
大大可否講下點改披肩磁石位及改低條腰帶呀。因為改完正好多,我都想改,Thank you:77: