Toysdaily 玩具日報

查看: 10945|回復: 12

[分享討論] 玩物分享---------------三為一體:LBX Sigma Orbis

首先要講講,以後除咗詳盡報告系列,其他帖都係簡單歸納為玩物分享:)
廢事咁多分類,令生活簡單D:43:
廢話講完,去相:)

講返哩隻LBX,可以話係小弟第一隻LBX既玩具:61: 雖然已經做緊第二季啦,小弟都未有心動,但得知哩個關節有部份係合金既系統會推出可分合體既 Sigma Orbis個時,就好想快D帶佢返屋企啦:35: 始終玩具身型細,可動性不太高(尤其是大臂部份),獨立玩時對於小弟黎講無咩特別:( 不過玩合體真係幾好玩,變形比較簡單,但完全唔洗換件:78: 腰部有個小小隱藏關節,令擺pose方便咗:shy: 仲有彩色說明書再加上可裝上合體後唔用既配件,武器同斗篷既地台,相當體貼:35: 唯一要吐糟既地方就係合體後膊頭關節支持唔到把大槍既重量,好多時都會不舉(即使已經用咗特別設計:( )
未來小弟必定為大家帶來更多小小的新品玩物分享,務求可以從照片同簡單描述中幫大家於購買前可知多一點,當然大家想知多此玩具一點的不妨可問問小弟:DD 最後多謝大家收看:77:
關節不夠力=0=??
有幾大隻?合体同未合,
仲有價錢....
原來有出唔洗砌, 以為得模型...
:38:畢竟把 下體槍 都有幾分重量,舉得起一次已經好唔錯
原來得關節係合金 :50:

遲D有天使翼, 使唔使買返對黎扮下野 :34:
其實分開3隻來睇似乎今次的質素出得唔錯...
睇唔出有咩QC 問題...不過合金關節都唔夠力...就有少少意外...
係未槍同盾太重, 以致"不舉"
:DD
頭像被屏蔽
原來得關節係合金

遲D有天使翼, 使唔使買返對黎扮下野
ava03042003 發表於 25-8-2012 01:47 PM

如果唔計關節
PERSEUS合金件: 前胸甲, 裙甲, 腹部, 腳板
ELYSION合金件: 裙甲, 腹部, 腳板
MINERVA: 背部兩件圓形黃色件

天使翼是否指CUSTOM EFFECT 005? 已經出左

tim兄有冇訂隻黃金版~~~~~:58:
http://p-bandai.hk/chara/c0011/item-1000000228/
頭頂冠未打開

關節不夠力=0=??
有幾大隻?合体同未合,
仲有價錢....
原來有出唔洗砌, 以為得模型...
ITACHI 發表於 25-8-2012 02:53 AM

Itachi兄玩開SHF,就SHF用做例啦:DD
未合體前就大約矮SHF一個頭,不過合咗體之後就高返一個頭:)
小弟入手既價位大約8魚:78:
小弟買佢既原因就係因為佢可以做到合體,而模型是做不到的:handshake:
畢竟把 下體槍 都有幾分重量,舉得起一次已經好唔錯
DCD1646 發表於 25-8-2012 03:03 AM
原來得關節係合金

遲D有天使翼, 使唔使買返對黎扮下野
ava03042003 發表於 25-8-2012 01:47 PM

其實關節正確黎講只有下身多合金,膊頭只是用了"卡"式關節,但奈何都係承受唔到武器既重量:42:
P.S.天使翼應該不會入了:73:
其實分開3隻來睇似乎今次的質素出得唔錯...
睇唔出有咩QC 問題...不過合金關節都唔夠力...就有少少意外... ...
36韜 發表於 25-8-2012 02:04 PM

只計上色的話小弟其實相當滿意,其實未合體前三隻都無不舉既情況出現,係合咗先有......:69:
終於有個玩具報告,多謝分享
vgggyo 發表於 25-8-2012 07:12 PM

唔洗客氣,多謝大大你支持就真:77:
tim兄有冇訂隻黃金版~~~~~
pein 發表於 25-8-2012 07:31 PM

無呀PEIN兄,哩隻小弟無咩興趣,避過一劫:34:
頭頂冠未打開
redfish 發表於 25-8-2012 11:35 PM

係wor:50: 多謝紅魚兄提點:77:
Itachi兄玩開SHF,就SHF用做例啦
未合體前就大約矮SHF一個頭,不過合咗體之後就高返一個頭
...
timothy276217 發表於 25-8-2012 11:53 PM

仲諗住模型都可以合体...
最近真係玩SHF多...R魂對上就係W ZERO...
多謝解答...

等出糧先...
Good post, push push!