Toysdaily 玩具日報

查看: 6357|回復: 13

[分享討論] Dstyle star gaogaigar 簡組後感...((無圖

早前入手隻壽屋隻d style star gaogaigar
呢幾日簡單砌一砌後發現 .壽屋偷膠已經偷到可以話係藝術...:$
凡係厚過1.5mm 又唔係食力位 全偷 :30:
有時直頭食力位都偷埋!   感覺我係砌緊大三巴 :(
正面睇冇咩野  一反轉見到全部係偷膠o的窿:53:
水線左右一高一低大量出現
而且幾多件變左形 白色 金色件好明顯
額頭粒g stone 斜埋一邊:59:
磨到手軟之餘 遲下要搵下邊到有平價補料填窿先得:42:
上完hammer 之後先發現好難企係到
偷膠太嚴重又要顧及變形 前重後輕 結果pk ... 大脾直頭爆番開:(

想問下各位ching有冇同樣情況  定係只係我唔好彩 買到次品:die:
遲下等成品先開有圖pose   暫時吐吐苦水先..:unhappy:

p.s.    撇除以上因素其實都唔錯   可以變番合體前各機  各個招式都有件可以換黎玩   
不過素組就唔建議入手  因為實在太易玩爛   
用膠水 一個唔小心就可能連變身用到o的位都痴埋
擺個pose 擺半粒鐘都未必擺得掂 甩完手甩腳..:cool:
只係覺得隻腳成日甩囧RZ...........
G石呢 CUT左粒的佢 自己用膠水又好AA膠又好 實痴得正啦:52:
我都明白你所謂既野, 雖然我無買, 但從各位大大的相中, 知道佢係:
"偷膠天王", 所以, 我一隻都無買, 廢事買來谷氣.

早前入手隻壽屋隻d style star gaogaigar
呢幾日簡單砌一砌後發現 .壽屋偷膠已經偷到可以話係藝術...
...
meiya 發表於 20-8-2012 01:46 AM
我隻電鍍特別版.......
腰部食力位! 左手手臂位! 飛機引擎位! 全都因偷膠而斷!!!!!
但憑用剩的框架 鐵線勉強成形.......唉~灰爆!!!
回復 2# 呀渡

成日開腳就真= v =  (可惜唔係萌係figma:52:
而且hammer 太重 會前傾 然後pk
g stone 我最後係 o係個t字位偷薄一邊就正番喇:(
回復 4# cloud~~~

簡組時見到偷咁多已經知要小心:(
所以我暫時未玩斷件
已上膠水 同埋填左平價補料  等補料旱左先再上畢地做無縫
如果唔係真係成支畢地用曬都唔夠填:26:

可惜師兄你隻電鍍o的水口位....斷件位...  我會為你默衷
如果電鍍變身  獅頭位係唔係好難搞!?
前幾日去左廣華睇下有冇平價畢地
老細俾左支綠畢地我  我見未用過但係平平地大大支於是買左....
打開初時有陣天拿水味 我以為同雙星一樣 擺陣就冇  
點不知家陣風扇開到最大吹左成日都係一陣味:55:
上邊個包裝重寫得好恐怖tim咖:50:
又話損害肝腎腦神經 生育能力etc .....
睇怕今晚要搵個豬嘴帶住訓:help:
小弟又覺得唔係咁差喎, 最少o係正面唔會見到偷膠位

其實砌完display都唔會再360度研究佢啦~

小弟又覺得唔係咁差喎, 最少o係正面唔會見到偷膠位

其實砌完display都唔會再360度研究佢啦~
Squall 發表於 22-8-2012 10:07

:36: 我會  我好鍾意成日玩轉pose:35:
而且我習慣自己企 唔落stand  所以前重後輕好影響display:(
我會  我好鍾意成日玩轉pose
而且我習慣自己企 唔落stand  所以前重後輕好影響display
meiya 發表於 22-8-2012 06:33 PM

係咁的話就係你練習補偷膠o既好機會:58:
其實要討論點解唔影幅相? 齋講好悶....
其實要討論點解唔影幅相? 齋講好悶....
Squall 發表於 23-8-2012 09:37 AM

相機太難用, 無計
UPLOAD更加難, 真係無計
回復 6# meiya

獅頭冇咩野~最恐怖係條腰!!! 一插一扭~88
第一下咋!!! 果一刻呆左!
最後用廢框頂住>.<

可以成支剪走佢 然後鑽個窿 再落銅支 銅支上邊可以加層膠水  或者索性卷廁紙都可以救到
用廢框怕你玩多兩玩要去睇急症:o

ps金色件就肯定係全光
其他我重苦惱緊應該上半光 定啞色好