Toysdaily 玩具日報

查看: 8090|回復: 27

環球開新店 ? !

話說行行下廣華街個頭竟然見到開左間新店
抬頭一睇, 原來係環球 ? !
(可能係old news)
嗰間似散貨場多個似新店喎, 裡面D貨都唔係咩特別嘢, 不過話時話, 環球呢個神話都似就嚟完結囉!
彌敦道有兩層果間?佢樓下派傳單個人都講左搬遷7折好多年了:x
彌敦道有兩層果間?佢樓下派傳單個人都講左搬遷7折好多年了
yugi 發表於 19-8-2012 06:48 PM

個度好似唔係廣華街
鍕似散貨場多個似新店喎, 裡面D貨都唔係咩特別, 不過話時話, 環球呢個神話都似就豖 ...
半田健人_555 發表於 19-8-2012 06:43 PM

環球有乜野神話
原聞其詳:?
呢間野既價錢定位我諗真係無乜人有興趣知佢有無新店:(
呢間野之前係全新癲地開過。。好方便買油。。。
奈何而家已經冇左。。。。又要出返mk
環球有乜野神話
原聞其詳
cchong420 發表於 20-8-2012 01:34 AM

D野貴開左近三十年都未執重唔係神話.
D野貴開左近三十年都未執重唔係神話.
sniperon99 發表於 20-8-2012 10:51 AM

依間真係老店⋯
環球算係所剩無幾嘅傳統模型店...

執唔到嘅原因相信係「總店」(窩打老道)... 好似係自置物業... 而且仲有做批發生意... 卦

小櫻依家都小行環球... 但都希望佢可以繼續做落去...

成日話人哋貴聽執... 到時變咗做集體回憶果陣又...

小櫻上
以前細時無乜錢,窩打老道舊店d模型任開任睇,睇到啱先買,睇完一大輪唔買都無問題。
環球算係所剩無幾嘅傳統模型店...
執唔到嘅原因相信係「總店」(窩打老道)... 好似係自置物業 ...
小櫻 發表於 20-8-2012 11:04 AM

我完全唔知間野原來咁耐歷史
認識佢於荃新天地, 睇裝修同員工完全唔覺係老字號, 剩係覺得d野好貴:(
以前玩模型個陣就成日去荷里活個間度買油
個陣仲有張銀卡有九折
不過自從個邊執左之後都冇去睇好耐
雖然老店結業有點可惜,但事實真相始終要面對:
大家只要想想對上一次到Global購物是在何時...? 在Global購物的比重又是...?
可能TD brother玩高達多,其實佢自家出嘅坦克車仲精密過雙星及其他品牌,而且價錢亦唔平,但玩開軍事嘅friend都話正。