Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] <一年後的定位>S.R.合金系列- 超能加爾(by:sumsum)

雖然一隻SR都無,但都覺得這隻很吸引:handshake:
這隻可動性值得欣賞
希望b社繼續努力在這條line的發展
實在好多机械角色可出
期待4g的來臨!
這隻可動性值得欣賞
希望b社繼續努力在這條line的發展
實在好多机械角色可出
期待4g的來臨!
Keroro軍曹 發表於 19-8-2012 04:46 PM

我反而期待先出Gaofighgar~:43:

我反而未想咁快出埋GGG既野...
不如快手D出第三套勇者...
NICE and details .
Thanks ching
我反而未想咁快出埋GGG既野...
不如快手D出第三套勇者...
nok031059 發表於 19-8-2012 09:56 PM

比我的話只有勇者傳說係可以令我心悅誠服的全角色收齊~!
頭像被屏蔽
真係唔知佢幾時先出返超級系角色。
古鐵巨人………我等緊你呀!
很好的相片!很好的分析!:71:
其實 figma 就是有著同等的因數而成功的好例子。
1) 雕功、上色均有 70-80% 比得上手辦;
2) 又高可動,又有不同手首及表情可換;
3) 比手辦細易收藏。

可能 Bandai 參考了 figma 的成功,因而推出了這樣 「高還原度、高可動、體積細、全上色」的機械人系列。

不論怎樣,這對我們玩家來說是件好事,但對我們的荷包君就另說了.....
我比較有興趣知二號機械人由三合一變四合一會係分開出定換件:DD
頭像被屏蔽
SR有好多都做得不錯,可動高,有重量手感,之前隻電童,勇者王到而家的超能,見D笨大幾有心做吧條line,而且因為貨源充足,價錢都好合理~
睇晒!樓大分析得好好..sr我暫時只得一隻..其他還在考慮中:$
SR有好多都做得不錯,可動高,有重量手感,之前隻電童,勇者王到而家的超能,見D笨大幾有心做吧條line,而且 ...
EricBanana 發表於 20-8-2012 01:19 PM

你又帶出另一個S.R.合金嘅受歡迎之處!就係易買到、易搵到。:65:
魂限品都係,不過貴30%...
很好的相片!很好的分析!
其實 figma 就是有著同等的因數而成功的好例子。
1) 雕功、上色均有 70-80 ...
fktuen 發表於 20-8-2012 10:18 AM

Figma我反而冇買過,S.R.合金結構上比Robot魂實淨d。

我最初正因為想要能容易拿在手上把玩又有高可動的超合金所以當時試著買第一款, 誰知這就中毒了XD

雖然偶爾在某幾款看到品管出了問題, 但從各款外觀、可動和價格(雖然不斷加定價)似乎仍然是上佳的系列~
我最初正因為想要能容易拿在手上把玩又有高可動的超合金所以當時試著買第一款, 誰知這就中毒了XD

雖然偶 ...
手榴蛋包飯 發表於 20-8-2012 03:53 PM

我相信每一個男性儘管長大後,內心總會埋藏著一款機械人。相信70、80's後都一樣!:43: