Toysdaily 玩具日報

查看: 8807|回復: 32

[分享討論] 10分為滿分大家覺得Play Arts改QC平均分可以去到邊?

買左生平第一隻PlayArts改豪鬼,諗住擺第一個post,擺下擺下隻腳甩左出黎,見到開始有磨蝕既現象出現,好!唔考究之下.... cup返埋之後繼續玩,個格肋底好似鬆鬆地,我再用陰力大力少少..... :@.. 斷左..... :49:
買過3隻, metal gear solid sneaking suit snake, arkham asylum armored batman, harley quinn
metal gear無咩大問題, 8.5分
batman 長短腳, 上色無問題, 6分
harley quinn上色完全唔值四魚, 4分

呢邊就係豪鬼右邊格肋底

左邊就係咁甩左出黎

因為斷左呢個扣,當初只係斷左一邊,但係為一探究竟用多少少陰力..... 我就係咁KO左豪鬼。:!

依家唯有用地氈膠定住個位先,出奇地穩陣,但係唔可以擺前膊頭谷胸肌唧 :(

同場加映髖關節... 白色地方磨蝕左.... 但係又會咁快既 :angry:

兩邊膝關節夾口拍唔埋,所以都係嗰句:官圖無限好:o

e個部份係支撐同承受扭力的部件易爛唔奇
我都擔心玩玩下插入身的棍條會斷
係設計有問題

而且肩窩形模唔夠深
搞到手臂粒大ball joint好易達Q
就係咁我隻batman每當扭動就會甩手臂:angry:

可動係.........好到冇嘢講, 不過上色係..........冇嘢好講囉!
可動係.........好到冇嘢講, 不過上色係..........冇嘢好講囉!
半田健人_555 發表於 12-8-2012 12:43 PM

你冇野講過 扣分:x:x
QC just pass; price is too high; always mixed w/ pirate edition;...

won't buy any Playarts改 again...
抽蛋咁…
我有4隻MGS…
兩隻無問題(唔係點會中伏)
一隻一開就甩腳(可用AA大法解救…算)

最愛既忍者,背後上色出界,手肘連動關節郁左第三次就斷…

成日有人話有假貨…
真貨好靚,好好質素…
我呸:angry:

我最衰個隻,係C3展,官方店買架!:*

根本就睇你手神…
你運氣好既話,呢個系列上色一流,關節/可動通常都只係合格…

如果你運氣唔好,你就係用幾舊水買件瑕疵品返黎!

完全係賭博!
頭像被屏蔽
我只買過2隻Batman,睇官圖好正,但拿上手覺得好膠,有d失望
我有兩隻, Dante 同 Joker,
上色都ok但可動就麻麻.......
玩兩玩就甩手.....
Dante 8分
Joker 5分
呢邊就係豪鬼右邊格肋底

左邊就係咁甩左出黎

因為斷左呢個扣,當初只係斷左一邊,但係為一探究 ...
katsumoto 發表於 12-8-2012 11:02 AM

樓主 第二張圖 豪鬼斷手 好match 佢個表情
只買過ff7 cloud qc 還是不錯的,其他的好似好多都一般以下
e個部係支撐同承受扭力的部件易爛唔奇
我都擔心玩玩下插入身的棍條會斷
係設計有問題

橫掂都爛左,所以我乾脆拆左呢個部件出黎研究下,我發覺係插入榫位好難甩出黎,唯有拎支一字批撬佢出黎,見佢有甩油情況出現,即係有可能佢上油未乾工人就將之裝上身,所以啲油黐埋一齊,第二個可能性就係用接著劑,同樣未乾得透就組裝。而爛左既部份就係因為同樣情況下先啪開左個缺口,設計上雖然有問題,但係原料既膠可能仲大問題....

不過好彩咁我可以唔駛開SF呢條Line咯 :(
回復 8# 原罪

冷靜!:64:

我開個post係因為完全未玩過PlayArts既Product,見第一次玩就出事,所以想搵同好研究下啫,絕唔係想勾起大大不快既回憶.... :43:

好彩唔係四舊幾水時入,都係@**入手啫 :(
回復  原罪

冷靜!

我開個post係因為完全未玩過PlayArts既Product,見第一次玩就出事,所 ...
katsumoto 發表於 13-8-2012 01:12 AM

咁開心:52:

我好冷靜,不過諗起有人係唔係都撐,都讚…
忍唔住吧口姐,嚇親你唔好意思:64:

可能純粹係小弟黑姐,佢品質好好既:38: